Meclis'i yine yoğun bir haftaya hazırlanıyor

Meclisi yine yoğun bir haftaya hazırlanıyor
expand

Meclis yeni haftaya İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkındaki gensoru ve "iç güvenlik paketi" görüşmeleri ile başlayacak.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Genel Kurul'da, ilk olarak pazartesi günü İçişleri Bakanı Ala hakkında verilen gensoru'nun, gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler gerçekleştirilecek. Ardından Genel Kurul, haftalardır kavga görüntüllerine sahne olan "iç güvenlik paketi'nin görüşmelerine 34. maddeden devam edecek.

Bugüne kadar kabul edilen maddeler arasında kolluk amirinin yazılı, acele hallerde sözlü emriyle kişinin üstü, eşyası, aracı araması.  Toplantı veya gösteri yürüyüşlerinde, "havai fişek, molotof, demir bilye ve sapan", bulundurulmaması ve taşınmaması.

Polisin; okul, kamu binası, ibadethane gibi yerlere molotof, patlayıcı, yanıcı, yakıcı, boğucu, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıranlara karşı silah kullanabilmesi. 

Ve terör örgütünün propagandasına dönüştürülen yürüyüşlerde, yüzünü tamamen veya kısmen kapatanlara 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini düzenleyen maddeler kabul edildi. 

Fotoğraflarla Yaşar Kemal'in hayatı

Yaşar Kemal filmleri...

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow