hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Birleşik Metal İş grevde

    Birleşik Metal İş grevde
    expand

    Birleşik Metal- İş Sendikası yaklaşık 15 bin üyesi ile toplam 10 ilde, 22 fabrikada greve çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birleşik Metal- İş ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamadı. Bunun üzerine Birleşik Metal- İş sendikası grev kararı aldı.

    Grevlerin Osmaniye, Hatay, Mersin, Konya, Kocaeli, Bursa, İzmir, Bilecik, İstanbul ve Gebze'deki 22 fabrikada gerçekleşeceği duyuruldu. Saat 09:00'da Gebze'de başlatılan greve DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Birleşik Metal- İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu da katıldı. 

    Almanya'da da grev günü!..

    Birleşik Metal- İş'den yapılan açıklamaya göre, "grev" kararı iki etapta uygulanacak. Bugün 22 fabrikada, 19 Şubat günü ise geriye kalan diğer fabrikalarda greve başlanacak.

    "Bedel ödemeye hazırız ama bedel de ödetiriz"

    Greve çıkan işçiler Gebze ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Burada işçiler 'İş ekmek özgürlük', 'İşverenler işçileri bölüyor' sloganları attı. Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu bedel ödemeye hazır olduklarını belirterek şunları söyledi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İşçi ücretleri düşük ve dengesiz. Bize bedel ödetmeye çalışıyorlar. Biz bedel ödemeye hazırız ama bedel de ödetiriz. Biz teslim olmayacağız. Biz bugün dimdik ayaktayız. İşçileri geleceğe taşıyoruz. Biz burada grev halayı çekeceğiz. Dosta düşmana göstereceğiz. Biz bu yolda sonuna kadar yürüyeceğiz" dedi.

    Birleşik Metal İş grevde
    Birleşik Metal İş grevde

    DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nun katılımıyla Gebze'deki bir fabrikada başlatılan grevde, ikinci
    etap 19 Şubat'ta başlayacak. Böylece, 22 fabrikada daha işçilerin greve katılmasıyla toplamda 42 fabrikada yaklaşık 15 bin metal işçisi greve çıkmış
    olacak. Bu gelişmelerin ardından bazı işverenlerin MESS'ten ayrılacağı ve Birleşik Metal İş ile bağımsız sözleşme imzalayacağı iddia edildi.

    Gerekçe, toplu sözleşme süresinin 3 yıla çıkarılması

    MESS, Türk-İş'e bağlı Türk Metal, Hak-İş'e bağlı Çelik-İş ile görüşmelerin ardından toplu iş sözleşmesi imzalamıştı. Birleşik Metal İş ise MESS'in toplu sözleşme süresini 2 yıldan 3 yıla uzatan ve enflasyona dayalı zam önerisini kabul etmeyerek grev kararı almıştı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Liseli genç annesini öldürdü

    Uzmanlar uyardı: 7'lik deprem çok yakın

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow