hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meteoroloji uyardı, hava soğuyacak

    Meteoroloji uyardı, hava soğuyacak
    expand

    Kısa süren bahar havası sona erdi. Yurdun büyük bölümünde etkili olmaya başlayan yağışlı havayla birlikte hava sıcaklıkları da düştü. Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, Perşembe gününe kadar Türkiye'nin tamamına yakınında yağmur, kar ve fırtına hakim olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da dün etkili olmaya başlayan yağmurun bu geceden itibaren kara dönüşmesi bekleniyor. Kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte Salı ve Çarşamba günü kuvvetli kar yağışı var. Yağışın, Perşembe gününden itibaren etkisini azaltarak, karla karışık yağmura dönüşeceği tahmin ediliyor..

    İzmir'de ise yağmur şeklinde başlayan yağışların bugün akşam saatlerinden itibaren yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde sürmesi bekleniyor. Yarın ise iç kesimlerde kuvvetli olmak üzere kar yağışı var. Çarşamba günü, yağışın kesileceği tahmin ediliyor..

    Perşembe günü, Kuzey ve Doğu bölgelerde yağışlar etkisini azaltacak. Ancak, soğuk hava etkisini sürdürecek. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

    Yağışların bugün, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Kuzey ve doğusunda yoğun kar, doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olacağı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkent kar altında

    Başkent Ankara'da gece saatlerinden itibaren beyaza büründü. Ankara da kar yağışı dün gece saat 22:30 sıralarında başladı. Kar yağışı, özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkisini gösterdi ve gecenin ilerleyen saatlerde şiddetlendi.

    Başkent'in bazı yerlerinde, kar yağışının tipi şeklinde etkili olduğu görüldü. Başta çocuklar, Ankaralıları sevindiren kar yağışı, etkisini sürdürüyor.

    Erzurum'da okullara 1 günlük tatil edildi

    Erzurum'da dün akşam başlayan kar yağışının bu gün devam edeceğini dikkate alan valilik, Merkez Yakutiye, palandöken ile aziziye ilçesi'nde okulların bir gün süreyle tatil edilmesini kararlaştırdı. 

    Meteoroloji dün başlayan kar yağışının bu dün devam edeceğini bildirdi. Bunun üzerine merkez ilçeler olan Yakutiye, Palandöken, Aziziye'de okul öncesi, ilköğretim okulları, liseler bir gün süreyle tatil edildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de 9 Şubat günü izinli sayılacak. Okullarda eğitim- öğretime yarın başlanacak.

     Bolu'da kar yağışı başladı

    Erdoğan: "Hakan Fidan'ın milletvekili adaylığına olumlu bakmıyorum"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow