hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meteoroloji uyardı:"Kar yağışı bu gece daha da artacak"

    Meteoroloji uyardı:Kar yağışı bu gece daha da artacak
    expand

    Marmara'da etkisini göstermeye başlayan kar yağışının bu geceden itibaren etkisini daha da artıracağı öğrenildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışının bu gece yarısından itibaren yoğunlaşarak devam edeceğini bildirdi. Bir çok ilde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. İstanbul'da lodos ve kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan duyuruda, gece yarısından itibaren Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova'nın yüksek kesimleri, Düzce, Kütahya ve Eskişehir ile Manisa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları görülecek.

    Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları yaşanabileceği için dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    İzmir-İstanbul yolu trafiğe kapandı

    İstanbul'da kar

    İstanbul'da lodos ve kar yağışı akşam saatlerinde etkisini artırdı. Kar yağışı, şiddetli rüzgarın etkisiyle zaman zaman tipiye dönüştü. Başakşehir'de kar yağışını gören vatandaşlar sokağa çıkıp kar topu oynadı.

    Gün boyu etkisini gösteren kar yağışı akşam saatlerinde yerini zaman zaman tipiye çevirdi. İstanbul'un birçok semtinde tipi şeklinde yağan kar, Başakşehir'de de etkisini gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar küreme araçları yollarda tuzlama çalışması yaptı.

    Bu arada, karın keyfini çıkaranlar yine çocuklar oldu. Başakşehir Nurettin Topçu Caddesi üzerinde sokağa çıkan bir baba ile oğlu kartopu oynadı.

    Bazı vatandaşların ise aynı cadde üzerinde yolda kalan otomobilleri iterek sürücülere yardım ettiği görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SARIYER BEYAZA BÜRÜNDÜ

    Akşam saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle, İstanbul'un birçok ilçesinde olduğu gibi Sarıyer'de de hayat olumsuz etkilendi. Yoğun kar yağışı nedeniyle araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti. Yeşillik alanlar ve kaldırımlar da beyaza büründü. Yayalar, beyaz örtünün kapladığı kaldırımlarda yürümekte zorluk çekti. Ortaya ise kartpostallık görüntüler çıktı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de vatandaşların mağdur olmaması ve yollarda olumsuz bir durumun yaşanmaması için özellikle ana yollar ve caddelerdeki çalışmalarını sürdürüyor.

    ANADOLU YAKASI

    Kar yağışı Anadolu Yakası'nda ise Çamlıca, Küçük Çamlıca, Ümraniye, Dudullu, Maltepe Başıbüyük, Çekmeköy ve Sancaktepe civarında etkili oldu.

    Kaldırımların beyaza büründüğü görüldü.  

    Yılbaşı tatili uzadı 2015 yılbaşı tatili kaç gün olacak?

    Çarşamba günü yoğun kar yağışlarına dikkat

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çarşamba Günü; Marmara ( Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'nın yüksekleri) Düzce, Kütahya ve Eskişehir ile Manisa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğini açıkladı.  Başta ulaşım sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Belediyeden uyarı

    Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, etkisini artırarak devam edecek kar yağışının, 1 Ocak Perşembe günü yağmura dönüşmesinin beklendiğini bildirdi.

    Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre, kentte kar yağışı etkisini arttırarak devam edecek. Yağış süresince rüzgarın da yer yer fırtına şeklinde olacağı (75 km/s) tahmin ediliyor. Kar yağışının 1 Ocak Perşembe günü yağmura dönüşmesi bekleniyor.

    İstanbul'da gün boyu Anadolu yakasında daha etkili olan kar yağışı olumsuzluklara neden olmadı. TEM Kemerburgaz mevkisinde akşam saatlerinde bir aracın yanması nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı.

    Bolu' da eğitime kar tatili

    Bolu Valiliği, soğuk ve olumsuz hava şartları nedeniyle kamu kurumlarında görevli engelli ve hamilelerin bugün ve yarın idari izinli sayılmalarına karar verdi. Ayrıca özel eğitim alan bütün öğrencilere bu hafta okullar tatil edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okullara kar tatili

    Bursa

    Bursa’nın Büyükorhan İlçesi’ndeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi. İlçeye bağlı 30 köy yolu da ulaşıma kapandı.

    Eskişehir

    Eskişehir'de ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle Eskişehir'deki ilk ve orta dereceli okulların bugün öğleden sonra ile yarın tatil edildiği belirtilerek şöyle denildi:

    "Bölgemizde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Aralık 2014 Salı günü saat 14.00'den sonra ve 31 Aralık 2014 Çarşamba günü tam gün olmak üzere eğitim ve öğretime, 2 Ocak 2015 Cuma gününe kadar ara verilmiştir. Bu doğrultuda, Başbakanlığın 2002/58 Sayılı Genelgesi gereği, olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır."

    Çanakkale

    Çanakkale'de etkili olan kar yağışının getirdiği olumsuz hava koşulları nedeniyle kentteki ilk ve orta dereceli okullar, saat 14.00'den itibaren tatil edildi. Meteorolojik uyarıların ardından Çanakkale'de öğle saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Poyraz fırtınasıyla birlikte hava sıcaklığının '0' dereceye kadar düştüğü kentte, kar yağışıyla birlikte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için ilk ve orta dereceli okullar, saat 14.00 itibariyle tatil edildi. Erken tatile çıkan öğrenciler kararı sevinçle karşıladı. Sokaklarda biriken karla oynayan çocuklar, kar topu oynayıp erken tatilin tadını çıkarmaya başladı.

    Kastamonu

    Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın için okullar tatil edildi. Perşembeden sonra cuma gününün de yılbaşı nedeniyle resmi tatil ilan edilmesiyle kentte eğitim 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

    Balıkesir'de eğitime kar engeli

    Balıkesir'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

    İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesi beklendiğinden, yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

    Yılbaşı ve hafta sonu tatilleriyle de birleştiği için kentte eğitime 5 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilecik

    Bilecik'te yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.
         
    İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava muhalefeti dolayısıyla 31 Aralık'ta Bilecik genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime ara verildiği kaydedildi.

    Sakarya

    Sakarya Bölgesi'nde bugün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok noktada ulaşım güçlüğü dikkaüte alınarak, yarın okullar bir günlüğüne tatil edildi.

    Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında bu akşam yapılan toplantıda, meteorolojik beklentiler de dikkate alınarak ilk ve orta dereceli okulların il genelinde yarın (Çarşamba) tatil etilmesi kararlaştırıldı. Araya yılbaşı ve Cuma günkü idari tatil de eklenince, Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okul öğrencileri 5 gün tatil yapacaklar.

    Şile yolunda kar yağışı

    İstanbul'daki kar yağışı, Şile-İstanbul bölünmüş yolunun yüksek yerlerinde de etkili oldu.
    Sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar nedeniyle bölünmüş yolun Çekmeköy-Ömerli arasındaki kesimi beyaza büründü.

    Ekipler, yollarda olumsuz bir durum olmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Jandarma trafik ekipleri de, araç sürücülerini tedbirsiz yola çıkmaması için uyarıyor.

    TIR'lar kaydı, Bursa- Ankara yolu tek yönde kapandı
     
    Bursa- Ankara karayolu İnegöl Mezitler Mevkii’nde iki TIR’ın kayması sonucu Ankara'ya gidiş yönü ulaşıma kapandı. TIR’ların bulundukları yerden çekilerek yolun yeniden ulaşıma açılması için Karayolları ekipleri tarafından çalışmalar sürdürülüyor.


    Bursa ve çevresinde sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Bursa- Ankara karayolunun Mezitler Mevkii Güneykestane rampasında iki TIR, kar yağışı nedeniyle kayarak Ankara gidiş yönünü kapattı. Bursa’ya geliş yönünde ise yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

    Karayolları ekipleri, araç kuyruğu nedeniyle kazanın bölgeye ulaşmakta zorluk çekti. Bir iş makinası ters yönden giderek kaza yerine ulaştı. Yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

    Bu arada, İnegöl’den Ankara yönüne araçların zincir takmadan yola çıkmalarına izin verilmiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow