hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanı adayı mı?

    Metin Feyzioğlu, cumhurbaşkanı adayı mı
    expand

    CNN TÜRK'e konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna "Söz konusu değil" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına konuk olarak Gazeteci Cüneyt Özdemir'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    MİT yasası değişikliğine ilişkin bir soruyu Feyzioğlu, "Bu MİT yasası, MİT'i yurttaşları üzerinde, siyasi iktidar için casusluk yapan bir kuruma çeviriyor. MİT, kendi bilgisayar sistemcinden bütün bankalara anında bağlanabilecek, sendikaların, şirketlerin veri sistemine bağlanabilecek. Bu MİT yasası bu şekilde çıkarsa eğer, hiçbir şirketin, bankanın, meslek örgütünün sırrı kalmayacak. Feci bir şeydir bu. Her vatandaşın ensesinde elektronik bütün ortamları ve imkanları kullanarak MİT gözcülük yapacak. Doğrudan doğruya da bilgiyi Başbakan'a aktaracak bir yapı kurulmaktadır" diye yanıtladı.

    Feyzioğlu, "Passolig, kitlesel fişlemedir. Kitle sloganlarından korkma sonucunda Passolig gelmiştir. Son derece yanlış ve özgürlüklere aykırı bir eylemdir. Bu konuda ciddi bir araştırma yapıyoruz. Dava açacak noktaları bulup kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanlığı adaylığı

    Cumhurbaşkanlığına aday mısınız? şeklindeki bir soruya Feyzioğlu,  "Benim aday olmam gibi bir durum söz konusu değil" dedi. Feyzioğlu, "Teklif edilirse sizinle paylaşırım, edileceğini sanmıyorum" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow