hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yüce Divan'a güvenmiyoruz"

    Yüce Divana güvenmiyoruz
    expand

    AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Meclis Soruşturma Komisyonu'nun 4 eski bakan ile ilgili Yüce Divan oylaması öncesi Sabah Gazetesi'ne açıklamada bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner,  4 eski bakan ile ilgili soruşturma komisyonu kurulmasını siyasi hata olarak niteledi: ''Tuzağa düştük, arkadaşlarımızı gereksiz yere böyle bir tartışmanın içine attık'' yorumunda bulundu. 

    Metiner, ''yargıda aklanan 4 bakan arkadaşımızı siyasi kararlar veren Anayasa Mahkemesi'nin pençesine bırakmamız paralel yapının zaferi anlamına gelir'' dedi.

    Metiner, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın hala Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etmediğini savundu, "her fırsatta paralel yapıya destek çıkan Haşim Kılıç'ın başkanlık yaptığı Yüce Divan'a güvenmiyoruz'' dedi. 

    17-25 Aralık operasyonlarını da değinen Metiner: "Mahkeme dosyaya takipsizlik verirken bu darbe girişimine de vurgu yapıyor. Mahkeme takipsizlik verdiği halde, bizden 4 arkadaşımızı tarafsızlığını yitirdiği herkes tarafından kabul edilen Anayasa Mahkemesi'nin pençesine atmamızı bekliyorlar. Anayasa Mahkemesi'nden adaletli bir karar bekleyeceğiz, orada aklansın gelsinler diyeceğiz öyle mi? Bu kadar husumet dolu mahkemeye nasıl güveneceğiz?"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Benzer bir açıklama da Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Habertürk Gazetesi'ne konuşan Müezzinoğlu, ''Yüce Divan'a güvenmiyoruz, yolsuzlukları kendimiz temizleriz" görüşünü paylaştı.

    Müezzinoğlu, "şimdi bize düşen, çürük dişin dolgusunu yapmak ya da çekmek. Ak Parti kendi değerleriyle çürüğünü yine kendisi temizleyecektir" dedi.

    7 soruda Yüce Divan

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow