hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MGK'nın ardından gözler "Kırmızı Kitap"ta

    MGKnın ardından gözler Kırmızı Kitapta
    expand

    Devlet paralel yapı ile topyekun mücadele edecek. Karar, devleti bir masa etrafında toplayan Milli Güvenlik Kurulu'nda alındı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk toplantısında sonuç bildirgesinin ilk maddesine yerleşti. Şimdi gözler hükümetin hazırlayacağı "Kırmızı Kitap"ta.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan başkanlığında 10.5 saat süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısında masada paralel yapıdan, çözüm sürecine, Kobani'den Afganistan'a altı ağır dosya.

    Askeri kanadın sunumları, MİT'in sunumları, hükümetin görüş ve istekleri saatlerce konuşuldu. 3 kez ara verildi ve Erdoğan'ın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı bildirisinin ilk maddesine paralel yapı ile mücadele yerleşti.

    Devlet askeri ile hükümeti ile MİT'i ve Emniyeti ile artık paralel yapı ile mücadelede kararlı olduğunu net bir biçimde duyurdu. Devlete göre, paralel yapının Türkiye içinde de Türkiye dışında da yasal ve yasal olmayan örgütlenmeleri var. Bunlar milli güvenliği tehdit ediyor.

    Peki ne olacak?

    Bundan sonraki adım bu tehdidin de "Kırmızı Kitap"a girmesi olacak. "Kırmızı Kitap", yani devlete yönelik iç ve dış tehditlerin sıralandığı kitap.

    O kitabı kurulun tavsiye kararına uygun olarak hükümet hazırlayacak. Devletin tüm kurumlarına gönderip görüş alacak. Son şeklini verecek, altına Başbakan imza atacak.

    Erdoğan başkanlığındaki MGK 10 saat 20 dakika sürdü

    Kitap Genelkurmay'dan MİT'e, Emniyet'ten Dışişleri Bakanlığı'na gönderilecek ve her kurum o kitaptaki tehditlerle mücadele etmek için kendi eylem planını hazırlayacak. Yani paralel yapı ile devlet top yekun mücadele edecek.

    Bu mücadele yapının yurt dışındaki faaliyetlerini de derneklerini de devletteki iddia edilen yapılanmasını da kapsayacak.

    Şehit haberleri "Çözüm Süreci"ni dondurdu

    Hatta devam eden soruşturmaların da etkilenmesi bekleniyor. Bunun da işaretini Cumhurbaşkanı Erdoğan "yargı ve uluslararası camianın bakışı değişir. Kimse önemli bir kurumun kararını gözardı edemez " sözleriyle vermişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow