hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MHP'ye asılan pankart indirildi

    MHPye asılan pankart indirildi
    expand

    MHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı binasına üzerinde, "Hırsızlık Oğuldan Babaya Değil! Babadan Oğul'a Geçer" yazılı pankart açıldı; asılan pankart gece saatlerinde polis tarafından kaldırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Veliefendi Mahallesi, Semiha Şakir Caddesi üzerinde bulunan MHP Zeytinburnu İlçe binasına, üzerinde "Hırsızlık Oğuldan Babaya Değil! Babadan Oğul'a Geçer - 1994 R.T. Erdoğan" yazılı büyük boy bir pankart asıldı. Pankart asıldıktan sonra, ilçe binasının penceresinden caddeye sahte 1 dolarlar atıldı.

    Bazı vatandaşlar gerçek dolar sandı

    Bazı vatandaşlar sahte dolarları alarak uzaklaştı. Bazıları ise, "Bu paralar sahte" diyerek tekrar yere attı. Öte yandan, MHP ilçe binasının pencerelerine çıkan partililer, "Kavgamız vurguncu düzene karşı" şeklinde slogan attı.

    Pankart kaldırıldı

    Pankartın asılmasının ardından ilçe binasına polis ekibi geldi ve partilileri pankartı indirmeleri yönünde uyardı.

    Partililer pankartı indirmeyince bina önüne itfaiye ekibi istendi. Herhangi bir gerginlik ihtimaline karşı bölgeye çevik kuvvet polisleri de sevk edildi. Yaklaşık 5 saat boyunca asılı kalan pankart, itfaiye merdivenine çıkan iki polis tarafından söküldü.

    Bu sırada binada bekleyen bir grup partili İstiklal Marşı okuyup, Recep Tayyip Erdoğan 'ın bir konuşmasını megafonla dinletti. Ayrıca, Beyazıt Öztürk'ün, "Gemilerde talim var" şarkısını da megafondan dinleten grup, pankartın alınması sırasında da, "Hırsız var" diye bağırdı. Binadan indirilen pankart polis ekipleri tarafından sivil polis aracına konularak götürüldü.

    "Pankart hukuksuz bir şekilde indirildi"

    İlçe binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Reşat Ok, resmi bir talimat olmadığı için itfaiyenin müdahale etmediği pankartın polisler tarafından hukuksuz bir şekilde indirildiğini söyledi. Reşat Ok daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Emniyet yetkilileri bununla ilgili bize sarih bir belge sunamadılar. Tamamen siyasal iktidarın baskısıyla Türk polisinin yapmış olduğu bir işlem. Hiçbir yasal dayanağı yok. Buradaki vatandaşlarımız da buna şahit oldular. Kesinlikle bize herhangi bir belge ibraz edilemedi. Sadece savcının şifahi talimatı denilerek geçiştirildi. İtfaiye yetkilileri, savcının talimatı olmadan harekete geçmek istemediler. Bu işin içerisinde yer almak istemediler. O yüzden de polis memurları aldı pankartı."

    Pankartın indirilmesi üzerine polis ekipleri ve partililer ilçe binası önünden ayrıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow