hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Eğitim Kanunu'na yeni madde önerisi

    Milli Eğitim Kanununa yeni madde önerisi
    expand

    İzmir (bağımsız) Milletvekili Ertuğrul Günay, Milli Eğitim Temel Kanunu'na yeni madde eklenmesini önerdi. Önerinin yasalaşması halinde çocuklara günde bir öğün sıcak yemek ve istenirse ders yılı başında ayakkabı ve palto sağlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir (bağımsız) Milletvekili Ertuğrul Günay, 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 53. maddesine 3 fıkra eklenmesini önerdi. Bu önerinin yasalaşması halinde;

    - Zorunlu eğitim süresinde Bakanlığın verdiği ücretsiz ders kitapları dışındaki kitaplardan öğrenciler sınav sorumluluğu taşımayacak. Böylece yardımcı/ek vb adlar altında öğrenciye yük olunmayacak.

    - Bütün öğrencilere günde bir öğün ücretsiz sıcak yemek verilecek.

    -Devlet okullarında talep eden öğrencilere ders yılı başında bir çift ayakkabı ve palto verilecek.

    Böylelikle devlet, zorunlu eğitim çağındaki çocukların ve gençlerin hayata daha sağlıklı ve özgüvenli başlaması için yeni sosyal sorumluluklar yüklenmiş olacak.

    Aynı gün okula gidemiyorlar çünkü... 

    Yasa önerisinde medya aracılığıyla yayılan yoksul çocuk fotoğraflarının vicdanları kanattığı belirtilerek şöyle denildi: 

    "...Eğitim sürecine katılan öğrencilerin ders gereçleri, beslenme, barınma ve giyim konusunda yaşadığı eşitsizlikler, onların hayat karşısında duruşlarını olumsuz etkiler. Bu eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, hiç olmazsa azaltmak ve özgüvenli yetişmelerini sağlamak 'sosyal devlet'in temel görevlerinden biri, belki birincisidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oysa, her ders yılı içinde ayakkabıları eskimiş, yırtık, bazan terlikle okula gitmek zorunda kalan öğrencilerin fotoğrafları basına yansımakta ve vicdanları kanatmaktadır. Sırtında soğuktan, yağıştan korunacak bir paltosu olmadan okula gitmek zorunda kalan öğrenciler ise sayılamayacak kadar çoktur. 

    O nedenle, nasıl ki, zorunlu olan askerlik hizmeti sırasında yükümlülerin bütün gereksinimi devlet tarafından karşılanmakta ise, zorunlu eğitimde de öğrencilerin ders kitabı yanında, ders saatleri içinde bir öğün sıcak yemek ve sağlıklı giyim için gerekli ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmalıdır.

    Devletin, bu sosyal yükümlülüğünü gereği gibi yerine getirebilmesi için giyecek desteğinin talep edenlerle sınırlı tutulması öngörülmüştür..." 

    Çöpte bulduğu salatalık Suriyeli çocuğu böyle sevindirdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow