hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Saraylar'daki kafeteryalara inceleme

    Milli Saraylardaki kafeteryalara inceleme
    expand

    TBMM Başkanlık Divanı, "konsinye" usulü ihale yapılan Dolmabahçe, Dolmabahçe Saat Kulesi, Küçüksu Kasrı ve Yıldız Teras kafelerdeki iddialar üzerine, inceleme yapılmasını kararlaştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meclis, "konsinye" usulü ihale yapılan Milli Saraylar'a bağlı 4 kafeteryayla ilgili iddiaları inceleyecek, Sayıştay, tesislerin hesaplarını denetleyecek.

    TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Alınan bilgiye göre, toplantıda, Milli Saraylar Genel Sekreter Yardımcılığı İdari ve Mali İşler Başkanlığı'na bağlı iktisadi işletmeler olan kafeteryalarla ilgili hazırlanan rapor görüşüldü.

    CHP'li üyelerin, daha önceki divanda gündeme getirdiği sosyal tesislere ilişkin ihale yöntemi tartışıldı. Dolmabahçe Kafe, Dolmabahçe Saat Kulesi Kafe, Küçüksu Kasrı Kafe ve Yıldız Teras Kafe'de konsinye usulü ihale yöntemini eleştiren CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, ihaleyi alan işletmelere ilişkin de iddialar da bulundu.

    CHP'liler, ihaleyi verenin de onaylayanın da Yönetim Kurulu olamayacağını da dile getirerek, Yönetim Kurulu hakkında ve uygulamadaki eksikliklerin, yanlışlıkların ortaya çıkarılması, sorumlular hakkında işlem yapılabilmesi için muhakkik heyeti kurularak, inceleme, soruşturma yapılmasını
    talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunun üzerine, idari, mali konuları ele almak üzere, iç ve dış denetim kanalları kullanılarak, bu tesislerde bir inceleme yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, 4 işletmeye ilişkin 2012, 2013 ve 2014 yıllarına ait hesapların Sayıştay tarafından denetlenmesi de benimsendi.

    Toplantıda bu tesislerin, bundan sonra nasıl işletilmesi gerektiği konusu da gündeme geldi. Tesislerin kiraya mı, 3. şahıslara mı verilmesi ya da Meclis'in mi işletmesi konusunda karara varabilmek için 4 kişilik bir komisyon oluşturuldu.

    İdare Amirleri AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ile Katip Üye, AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit'ten oluşan komisyon, tesislerde incelemede bulunacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow