hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli Savunma Bakanı Irak'a gidecek

    Milli Savunma Bakanı Iraka gidecek
    expand

    Musul'dan IŞİD'ın çıkarılması için Türkiye'nin de devreye girip girmeyeceği tartışılırken, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz çarşamba günü Irak'a gideceğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meclis'te soruları yanıtlayan Yılmaz, Musul Valisi'nin "Türkiye, Musul harekatına destek verecek" açıklaması için, "Türkiye, IŞİD'e karşı koalisyonun bir üyesidir. Bu koalisyonun üyesi olmakla somut katkı vermeye başlamıştır" dedi. 

    Mili Savunma Bakanı, "Bunun dışında ne gibi bir katkı olur... Ulusal çıkarlar gözönüne alınarak zamanı geldiğinde bir değerlendirme yapılır ve koalisyon üyesi olmanın gerektirdiği sorumluluklar yerine getirilir" mesajını verdi. 

    Yılmaz "Türk askerinin karadan girmesi gibi bir seçenek var mı?" sorusuna Başbakan Davutoğlu'nun "Diğerleri kendi üzerine düşeni yaparsa türkiye de üzerine düşeni yapmaya hazırdır" mesajı verdiğini hatırlatarak yanıt verdi.

    İsmet Yılmaz, Irak ziyareti sırasında Bağdat'ta İçişleri, Dışişleri ve Savunma Bakanları ile biraraya gelecek. Erbil'e de geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile temaslarda bulunacak. Bu kapsamda Neçirvan Barzani ile de görüşmesi bekleniyor.

    Ziyarette  güvenlik ve savunma işbirliği düzeyini yükseltme amaçlı görüşmeler yapılacak. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar Kemal uğurlanıyor

    Avusturya'dan Erdoğan'a "din" tepkisi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow