hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MİT TIR'larını durduran savcılar konuştu

    MİT TIRlarını durduran savcılar konuştu
    expand

    Adana'daki MİT TIR'larını durduran ve HSYK kararıyla açığa alınan savcı Aziz Takçı konuştu. ''Terörizme engel olduk, yaptığımızın arkasındayız'' dedi. Daha sonra savcı Süleyman Bağrıyanık da konuştu. 23 yıllık meslek hayatında kanunlardan ve hukuktan taviz vermeden görev yapan bir savcı olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana'da 19Ocak 2014'te MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'ları silah taşıdıkları şüphesiyle durdurarak arama yaptıran ve dünkü HSYK kararıyla açığa alınan savcı Aziz Takçı, Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'a konuştu.

    Yaptıklarının arkasında olduğunu ifade eden savcı Takçı, "Bugün Suriye'de, Mısır'da ve Fransa'da yaşananları, Türkiye'nin maruz kaldığı terör tehdidini gördükçe, işimi yaptığım günden daha fazla bir şekilde, bu işin doğru olduğunu anlıyor ve görüyorum." dedi. 

    Takçı yaptığı açıklamada, "Jandarma tarafından önünüze bu konuyla ilgili bir arama talebi geldiğinde başımızı çevirmemiz mümkün değildi. Ben aynı yerde duruyorum, yanlış bir şey yapmadığıma inanıyorum, şerefimi koruyorum" diye ekledi. Terörizme engel olmaya çalıştıklarını vurgulayan savcı Aziz Takçı, Gülen Vemaati ile ilişkisi olduğu iddiasını da reddetti, "Bana hiçbir grup talimat veremez, verememiştir. Hiçbir yerle ilişkim yoktur. Aksine onlarla 12 yıldır yedikleri içtikleri ayrı gitmeyenler bunun hesabını versin" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcı Bağrıyanık: ''23 yıldır hukuktan taviz vermedim''

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2'nci Dairesi'nce oy çokluğuyla görevden uzaklaştırılan savcı Süleyman Bağrıyanık, 23 yıllık meslek hayatında kanunlardan ve hukuktan taviz vermeden görev yapan bir savcı olduğunu söyledi.

    MİT'e ait TIR'ların durdurulması ve aranması sırasında Adana Cumhuriyet Başsavcısı olan Süleyman Bağrıyanık, önce başsavcı vekili olarak Antalya'ya atandı. Ardından düz savcı yapılan Bağrıyanık, MİT'e ait TIR'larla ilgili yayın yasağı alındıktan 1 gün sonra da görevinden uzaklaştırıldı.

    Antalyalı bir çiftçi çocuğu olduğunu söyleyen Süleyman Bağrıyanık, görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili şöyle dedi: "Ben 23 yıllık meslek hayatımda kanunlardan ve hukuktan asla taviz vermedim. Konjonktüre göre hareket etmedim. Hukukun gereklerini yerine getirdim. Ben Cumhuriyetin savcısıyım. Adana Cumhuriyet Başsavcılığım sırasında MİT TIR'larına yönelik operasyonunun üzerinden 1 yıl geçti. 'Soruşturmanın selameti' deniyor. Ama neyle suçlandığıma ilişkin herhangi bir tebligat yapılmadı. Savunma da vermedim."

    MİT TIRlarını durduran savcılar konuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MİT TIR'ları soruşturmasına 5 savcı açığa alındı

    Memurlar Yeniçeriler eşliğinde bordro yaktı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow