hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Moğol gençlerin aşkları boğazın sularına gömüldü

    Moğol gençlerin aşkları boğazın sularına gömüldü
    expand

    14 Şubat Sevgililer Günü'nü geçirmek üzere İstanbul'a tatile gelen 23 yaşındaki Sereter Bat Erdene ile 22 yaşındaki kız arkadaşı Sarengerel Dorlig Jav, eğlence dönüşü kaldıkları otelin önünde denize düşerek hayatlarını kaybettiler. Ölen gençlerden biri Moğolistan Adalet Bakanı'nın kızı. Aileler cenazeleri almak üzere İstanbul'a geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsviçre'de öğrenci olan 23 yaşındaki Sereter Bat Erdene ile 22 yaşındaki kız arkadaşı Sarengerel Dorlig Jav, 7 Şubat günü İstanbul'a gelerek Beşiktaş'ta 5 yıldızlı bir otele yerleşti.

    İddiaya göre, 2 sevgili iki gün önce Ulus'ta bir gece kulübünde eğlenceye gitti. Geceyarısı bir taksiyle Beşiktaş'a dönen çiftten Sereter Bat Erdene, otelin deniz kıyısında bulunan istinat duvarında yürümeye başladı.

    Bu sırada Erdene, dengesini kaybederek suya düştü. Olayı gören kız arkadaşı da hemen Erdene'nin peşinden denize atladı. Ancak 2 öğrenci de dalgaların arasında kayboldu.

    Misafirlerinin otele gelmemesinden şüphelenen ve sahilde kadın çantası bulan otel görevlileri polise haber verdi. Güvenlik kameraları incelenince korkunç olay ortaya çıktı. Yapılan aramalarda, önce Sarengerel Dorlig Jav'in cesedine ulaşıldı, daha sonra da iskele altında Sereter Bat Erdene'nin cesedi bulundu.

    Ölen gençlerden Sarengerel Dorlig Jav'ın babasının Moğolistan Adalet Bakanı, Sereter Bat Erdene'nin babasının ise Moğolistan milletvekili olduğu öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki gencin cesedi Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Aileler İstanbul'da

    Moğolistanlı genç sevgililerin aileleri, cenazeleri almak üzere İstanbul'a geldi.

    THY'ye ait uçakla Moğolistan'ın Ulanbatur kentinden İstanbul'a gelen Moğolistan Adalet Bakanı baba Dambii Doryling Jav, eşi ve Sereter Bat Erdene'nin ailesini, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda Moğolistan Fahri Konsolosluğu yetkilileri karşıladı.

    Aileler, çocuklarının başına gelen felaket üzerine konuşmak istemedi. Cenazelerin bugün akşam Moğolistan'a götürüleceği öğrenildi. 

    Sevda Türküsev: "İzmir özellikle seçildi"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow