hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhammet Eren için binlerce kişi elini uzattı

    Muhammet Eren için binlerce kişi elini uzattı
    expand

    Almanya'da Giessen Üniversitesi'nde kalp nakli bekleyen ancak, hastanenin kalp nakli yapmayı reddettiği 21 aylık Muhammet Eren için sosyal medyada örgütlenen binlerce kişi ellerine "Muhammet Eren için elimi uzattım, sen de katıl" yazarak paylaşmaya başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniği'nde kalp nakli bekleyen ancak yüzde 20 engelli olduğu gerekçesiyle hastanenin kalp nakli yapmayı reddettiği Muhammet Eren bebeğin sorununa dikkat çekmek amacıyla kampanya başlatıldı.

    21 aylık Muhammet bebeğin sosyal medyadaki yaklaşık 100 bin destekçisi avuçlarına tükenmez kalemle, "Muhammet Eren için elimi uzattım, sen de katıl" yazarak kendi hesaplarında paylaşmaya başladı.

    Muhammet Eren için binlerce kişi elini uzattı

    Muhammet Eren Dönmez, kalp nakli olmak için Türkiye'de toplanan yardımlarla yaklaşık 4 ay önce Türkiye'den Almanya'ya getirilmişti.

    Ancak hastane bir süre beynine kan gitmeyen ve beyninin yüzde 20'si hasar gören minik bebeğe kalp nakli yapmayı reddediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bebeğin öğretmen babası Yavuz ve annesi Şennur Dönmez ise hastane bahçesinde ümitlerini hiç kaybetmeden ilk günden beri dua ederek Muhammet Eren'in iyileşeceği günü bekliyorlar.

    Muhammet Eren bebek için sadece 7 bin imza gerekli

    Camları folyo ile kapatıldı

    Kalp hastası minik bebeğin babası Yavuz Dönmez, hastane yönetiminin çocuklarının yattığı odanın camlarını buzlu film ile kapatıp dış dünya ile ilişkisini kesmeye çalıştığını öne sürerek şunları söyledi:

    "Henüz 21 aylık bebeğimize hayatı, yaşamayı çok gördükleri gibi şimdi de yattığı odanın camlarını buzlu film ile kapladılar ve dış dünya ile ilişkisini kesmeye çalışıyorlar, oysa camda zaten iki perde var. Hastaneyi arayan kimseye bebek hakkında bilgi vermiyorlar hatta gelen ziyaretçileri bu hastanede böyle hasta yok diyerek geri çeviriyorlar. Sosyal medyada örgütlenen Muhammet Eren'in binlerce seveni çeşitli kampanyalarla örgütlenerek yavrumuzun sesini duyurmaya çalışıyorlar. Anne ve babası olarak biz yavrumuzun kurtulacağına inanıyoruz."

    Muhammet bebek için mucize gerçekleşecek mi?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow