hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhtarlara ‘'Sulamadınız ağaçlar kurudu’' cezası

    Muhtarlara ‘Sulamadınız ağaçlar kurudu’ cezası
    expand

    Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ndeki köylere, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan özel ağaçlandırma sahaları kuruyunca, fatura muhtarlara kesildi. Hibe, krediler ağaçlara bakmakla yükümlü yasal faiziyle geri istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalvaç'ta 2009 yılında dönemin kaymakamı Nevzat Taşdan tarafından çok sayıda köyde oluşturulan özel ağaçlandırma sahalarına, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan alınan hibe kredilerle 200 bin civarında badem ve ceviz fidanı dikilmişti.

    Ağaçlar büyüdüğünde köy tüzel kişiliğine gelir sağlayacak bu alanların bakım ve korunması görevi ise muhtarlıklara verildi.

    Fakat Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin özel ağaçlandırma sahalarında yaptığı incelemelerde, ağaçların çoğunun yeterli bakım ve sulanma yapılmadığı için kuruduğu ve şartlı tahsis taahhüdüne uyulmadığı belirlendi. 

    Ve proje için hibe kredilerin yasal faiziyle birlikte, yani toplamda yaklaşık 40 bin liralık tutarın 40 gün içinde muhtarlar tarafından ödenmesi talep edildi. 
    Gelen yazıyla şaşkına dönen muhtarlar, söz konusu alanlarda sulamanın güç olduğunu, parayı ödeyecek güçlerinin olmadığını söyledi.

    Pervin Buldan: ''O maddeler değişecek''

    Bahçeli: ''AKP ile PKK'nın birlikteliği resmilik kazanmıştır''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow