hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye sınırında polis müdahalesi!

    Suriye sınırında polis müdahalesi
    expand

    Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki sınır hattında kurulan çadır önünde toplanarak, Suriye'nin kuzeyinde Rojava olarak bilinen bölgedeki Kobani'ye geçmeye çalışan ve uyarılara rağmen dağılmayıp taş atan gruba polis, biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mürşitpınar’da DBP’lilerin kurduğu direniş çadır önünde toplanan ve zaman zaman sınırı aşıp Kobani'ye gitmek isteyen ve yapılan uyarılara rağmen dağılmayarak taş atan gruba güvenlik güçleri biber gazı ve basınçlı suyla müdahale ett. Aralarında HDP milletvekilleri İbrahim Ayhan, İbrahim Binici ve Aysel Tuğrul ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın da bulunduğu gruptakilerin bazıları atılan gazdan etkilendi. Gruptakiler, sınır hattında oturma eylemi başlattı.

    IŞİD 3 koldan Kobani'ye saldırdı!

    Suruç-Mürşitpınar yolu ulaşıma kapandı

    Suriye sınırındaki Mürşitpınar yakınlarında kurulan çadırda toplanan ve uyarılara rağmen dağılmayan kalabalıkla güvenlik güçleri arasındaki gerginlik devam ediyor. Gerginlik sırasında zaman zaman duyulan silah seslerinin gruptan ateşlenen tabancalardan geldiği iddiaları üzerine güvenlik güçleri bölgedeki önlemlerini artırdı.

    Gösteriler sırasında çadırda bulunan kalabalığın attığı taşların isabet ettiği taşlar 4 asker ile bazı gazetecilerin yaralanmasına yol açtı. Suruç- Mürşitpınar karayolu da grubun attığı taşlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Gerginliğin halen devam ettiği bölgede yaşananlar üzerine Suriye tarafından Türkiye'ye sığınmacı alımına da ara verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'den kaçan Suriyeliler sınıra yığıldı!


    Sınıra mobil geçiş kapısı kuruldu

    IŞİD tehdidi nedeniyle binlerce insanın kaçtığı Kobani'den Türkiye'ye geçmek isteyen ancak sınır hattındaki gerginlik nedeniyle 3 saattir durdurulan geçişler, Yumurtalık Köyü'ne kurulan mobil geçiş kapısından yapılmaya başladı. Polis barikatları kurulan mobil geçiş kapısından girenler yanlarındaki çanta ve torbaları arandıktan sonra Türkiye'ye alındı. Sınırı geçenler yapılan aramanın ardından minibüs ve otobüslerle Suruç ilçe merkezine gönderildi. Öte yandan güvenlik güçlerinin sabah saatlerinden itibaren gerginliğe yol açan kalabalığı ise sınır hattından 5 kilometre uzaklaştırdığı bildirildi.

    Sibirya'da 25 katlı bina alev alev yandı

    Peşmerge bakanlığı: Kobani'ye güç göndermedik

    Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada IŞİD saldırılarının sürdüğü Kobani'ye peşmerge gücü gönderildiği iddialarını yalanladı. Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gitmek için hazır olduğu belirtilen açıklamada, Barzani'nin bu konudaki talimatının beklendiği ifade edildi.

    Peşmerge Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada talimat verilmesi durumunda Peşmergenin Kürt bölgelerini korumak üzere Rojava'ya geçmek için hazır olduğu ifade edildi. Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Cebbar Yawer de iki günden bu yana bazı medya organlarında peşmerge güçlerinin IŞİD ile savaşmak üzere Kobani'ye gittiği şeklinde haberlerin yayınlandığını belirterek, hiçbir peşmerge gücünün Kürdistan bölgesinden Rojava'ya geçmediğini kaydetti. Yawer, Kürdistan Bölgesel yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Kobani açıklamasının ardından peşmerge güçlerinin hazır duruma getirildiğini ve talimat verildiği zaman Rojava'ya doğru yola çıkılabileceğini belirtti.

    5 ülkenin silahları Kürdistan'a ulaştı

    Bu arada Peşmerge Bakanlığı IŞİD ile mücadele için 5 ülkeden gönderilen silah ve mühimmatların Kürdistan bölgesine ulaştığını da açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre şu ana kadar 7 ülkenin peşmergeye silah yardımı yapmak için söz verdiği, 5 ülkeden gönderilen silahların ise kendilerine ulaştığı kaydedildi.

    Bu arada 32 peşmerge subayının da önümüzdeki günlerde Almanya'ya giderek gönderilen silahların kullanımı konusunda askeri eğitim alacağı ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow