hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Narlıdere Berkin Elvan isminde ısrarlı

    Narlıdere Berkin Elvan isminde ısrarlı
    expand

    İzmir'de Narlıdere Belediye Meclisi, Kaymakam Osman Aslan Canbaba'nın veto ettiği Yavuz Bingöl'ün adını taşıyan sokağa Berkin Elvan Sokağı adının verilmesi kararını yeniden onayladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir'de Narlıdere Belediye Meclisi'nin Kaymakam Osman Aslan Canbaba'ya rağmen aldığı bu kararın yargıya taşınabileceği belirtildi. Narlıdere Meclisi başka bir sokağa da Ali İsmail Korkmaz adını verdi. 

    Narlıdere Belediye Meclisi ocak ayı toplantısında sanatçı Yavuz Bingöl'ün adını taşıyan sokağın adını Gezi olaylarında hayatını kaybeden Berkin Elvan Sokağı olarak değiştirmişti.  Ak Partili 2 üyenin ret,  CHP'li 23 üyenin evet oyu ile geçen karar Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba tarafından veto edildi. Canbaba "siyasi amaçla isim değiştirmenin doğru olmadığını, Berkin Elvan adının başka bir sokağa verilebileceğini" kararında belirtti. Bunun üzerine Narlıdere Belediye Meclisi konuyu yine gündeme aldı ve bir kez daha Berkin Elvan Sokağı kararını onayladı.

    Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur, kararla ilgili yaptığı açıklamada şunları  söyledi:

    "Narlıdere Belediyesi olarak kurulduğu günden bugüne aldığı meclis kararı ilk kez bir kaymakam tarafından veto edildi. Bizler atanmıyoruz, bizi bu makamlara halk getiriyor. İşlerine geldi mi milli irade, işlerine gelmedi mi otorite. Böyle bir anlayış olmaz. Bizim tavrımız bellidir. Meclis ve Belediye Başkanı olarak, aldığımız karardan dönecek değiliz. Bu işin sonu nereye kadar giderse gitsin, biz de sonuna kadar gideceğiz. Yavuz Bingöl Sanat Sokağı denilen sokağın adının, Berkin Elvan Sokak olarak değiştirilmesi vetoya karşı Narlıdere Belediye Meclisi tarafından yeniden oylandı. AKP'li 2 meclis üyesinin ret oyuna karşı oy çokluğuyla kabul edildi." 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir başka sokağa da "Ali İsmail Korkmaz" adı verildi

    Narlıdere Belediye Meclisi ayrıca bir karar daha alarak yine Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın adını da başka bir sokağa verdi. Başkan Abdül Batur, "Gezi parkı eylemlerinin simgesi ve hunharca katledilen gencimiz Ali İsmail Korkmaz'ı Narlıdere'de yaşatmak istedik. Adaletin tecellisi yüreklerde gerçekleşmedi. Biz de anısını yaşatmak için Narlıdere Mavi Yeşil Restoran'ın ve Kaymakamlığın yanından geçerek cemevine doğru giden sokağa Ali İsmail Korkmaz'ın adının verilmesini meclis üyelerimiz ile birlikte karar vererek, Ali İsmail'in adını sonsuza kadar Narlıdere'de yaşamasını istedik" dedi.

    Hırvatistan ile Sırbistan'ın soykırım davası

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow