hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde saldırganları tutuklandı: "Jandarmayı öldürerek sevap işledim"

    Niğde saldırganları tutuklandı: Jandarmayı öldürerek sevap işledim
    expand

    Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde bir polis ile bir astsubayı şehit eden, bir vatandaşı da öldüren El Kaide bağlantılı IŞİD üyesi oldukları iddia edilen üç zanlı tutuklandı. Saldırının faillerinden Çendrim Ramadani'nin mahkemede ifade vermeyi reddedip, "Ben yalnızca Allah'a hesap veririm. İfade vermem, hepiniz müşriksiniz. Jandarmayı öldürerek sevap işledim" dediği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcılıkça tutuklanmaları talep edilen zanlılar, sorgulandıkları nöbetçi Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesince, "kamu görevlisini görevinden dolayı öldürmek", "ülkeye izinsiz olarak ateşli silah ve mermi sokmak" ve "yağma" gibi bir dizi suçtan tutuklandı. Zanlıların kendilerini "Almanya vatandaşı Benjamin Xu" ve "İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani" olarak beyan ettikleri belirtildi. "Benjamin Xu"nun, annesinin Çinli olduğunu söylediği ve adresini Berlin'de gösterdiği kaydedildi.

    Almanca tercüman aracılığıyla ifadeleri alınan zanlıların adliyedeki işlemleri sırasında sağlık görevlileri de hazır bekletildi. Öte yandan, saldırının diğer zanlısı olan ve Makedonyalı olduğu bildirilen Muhammed Zakiri'nin ise dün çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.


    ''jandarmayı öldürerek sevap işledim''

    İsviçre vatandaşı olduğunu beyan eden Çendrim Ramadani'nin “Size ifade vermem, ben yalnızca Allah’a hesap veririm. Hepiniz müşriksiniz. Jandarmayı öldürerek sevap işledim” dediği öğrenildi. “Türkiye’nin NATO ülkesi olduğu gerekçesiyle düşman olduğunu söylediği” Ramadani’nin sorgu tutanağını da “şirktir” diyerek imzalamadığı belirtildi.

    Şüphelilerden Xu’nun ise, tercüman aracılığıyla yapılan sorgusunda, diğer şüpheli Ramadin’i suçlayarak, şunları söylediği öğrenildi: “Suriye’den savaştan dönüyorduk. Çendrim Ramadin’yi tanımam, bana ‘Kosova’ya eve gidelim’ dedi, ben de kabul ettim. Sonra yola çıktık. Silahları hiç görmedim, benim haberim yokken çantamıza koymuş. Kontrol noktasında jandarmayı görünce, silahı benim sırtımın arkasından doğrultarak jandarmaya ateş etmeye başladı. ‘Ne oldu’ diye sorunca ‘kamyonu sür’ diye bağırdı. O esnada silahla ayağıma ateş etti. ‘Neden yaptın’ diye sorduğumda yanlışlıkla yaptığını söyledi. Olay esnasında uyuşturucu etkisindeydim. Hiçbir polisin ve jandarmanın vurulup vurulmadığını görmedim. Olayın ardından yakalandık. Hiçbir örgüte üye değilim. 18 yaşındayım. Serbest bırakılmamı talep ediyorum.”
    Saldırının diğer faili Makedonyalı Muhammed Zakiri’nin de önceki gün çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı anlaşıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow