hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde'de güvenlik güçlerine saldırı

    Niğdede güvenlik güçlerine saldırı
    expand

    Niğde'nin Ulukışla ilçesinde otoyolda yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine bir kamyonetten uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 1 asker ve 1 polisin şehit olurken aracı gasp edilen bir kişinin ise hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıda 2'si ağır 4 asker de yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırı Ulukışla-Adana otoyolu 7'nci tünel çıkışı Cebelli viyadüğünde yapıldı.

    İddiaya göre, Ulukışla yönünde giden gaspedildiği öne sürülen kamyonetten uzun namlulu silahlarla, yol kontrolü yapan güvenlik güçlerinin üzerine ateş açıldı.

    Başbakan Erdoğan, "Alçakça bir terör eylemi" olarak nitelediği saldırıda 2 asker ve 1 polisin şehit olduğunu açıklamıştı. Fakat İçişleri Bakanlığı bunun ardından bir açıklama yaptı.

    Saldırıda 1 asker ve 1 polisin şehit olduğunu, aracı gasp edilen bir kişinin ise hayatını kaybettiği belirtildi.

    Olayda 2'si ağır 4 askerin yaralandığı bildirildi.

    Saldırının ardından Aksaray yönüne kaçan ve içerisinde Suriyelilerin olduğu iddia edilen kamyonetin yakalanması için jandarma ve polis bölgede operasyon başlattı.

    Yaklaşık bir saat süren operasyonda 3 saldırgandan 2'si yakalandı. Diğer saldırgan ise aranıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Niğde Valisi'nden açıklama

    Niğde Valisi Necmeddin Kılıç da, Celeme Deresi mevkisindeki olay yerinde incelemelerde bulundu.

    Kılıç, yabancı uyruklu üç teröristin, rutin yol kontrolü yapan jandarma görevlisine ateş açtığını söyledi.

    Daha sonra takviyeye gelen jandarma ve emniyet görevlilerine de ateş açan teröristlerin oradaki bir kamyon şoförünü öldürüp, kamyonetle kaçtıklarını anlatan Kılıç, "Kaçanlar bir süre sonra yaralı olarak bir sağlık ocağında ele geçirildi. Şu anda bir asker bir polis memuru ve bir de sivil vatandaşımız olmak üzere 3 kaybımız var" diye konuştu.

    Yaralılardan 4'ünün er, 2'sinin uzman çavuş, 2'sinin de astsubay olduğunu ifade eden Kılıç, bir er ve bir astsubayın durumunun ağır olduğunu, yaralı erlerden birinin de Kayseri'ye sevk edildiğini sözlerine ekledi.

    Cephanelik çıktı

    Niğde'de yaşanan silahlı çatışma sonrası yakalanan teröristlerin üzerinde ve gasp ettikleri kamyonda 3 kalaşnikof, 3 tabanca 7 el bombası, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz ve batarya ele geçirildi.

    Otobüste de 1 yolcu yaralandı

    Mersin'den Ankara'ya giderken Niğde'nin Ulukışla İlçesi'nde kontrol için durdurulan yolcu otobüsünün de, 1 polis ile 1 astsubayın şehit olduğu çatışmanın ortasında kalması sonucu yolculardan 32 yaşındaki Kamil Nayman'ın da kolundan yaralandığı ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çatışmanın ortasında kalan otobüsün, şoför tarafından hızla uzaklaştırılması sonucu diğer yolcuların da canlarını kurtardığı anlaşıldı. Yaralı yolcu ise, otobüsün bir dinlenme tesisinde durmasının ardından ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Nayman, yapılan tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

    Çatışmanın ortasında kaldık

    Yolculardan Gazi Eser, yaşadığı olayı anlattı: "Otoban yolunda yakın bölgede polis ve jandarma genel uygulama yapıyorlardı. Bizim içinde bulduğumuz otobüste durdurdular. Bu sırada beyaz brandalı bir kamyonet durduruldu. Kamyonetten inenler ile askerler arasında çatışma çıktı. Ondan sonra vurulanlar oldu. Ben tam o sırada eşim ve çocuğumu koltuğun altına yatırdım. Diğer yolcular da hemen yere yattılar. O sırada sanırım arka koltukta oturan bir yolcu meraklanıp baktığında kolundan yaralandı. Çatışmanın ortasında kalmıştık. O sırada şoför hızla uzaklaştırdı. Yoksa çok can yanabilirdi" dedi.

    Aksaray polisi önlem aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saldırının ardından Aksaray polisi de, Aksaray- Adana karayolu girişinde önlem aldı. Bariyer oluşturulup, yol daraltılırken, çelik giyen yaklaşık yüz polis uzun namlulu silahlarla beklemeye başladı. Polis, kentin farklı noktalarında da önlemlerini artırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow