hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nihat Kazanhan davasında polise takipsizlik

    Nihat Kazanhan davasında polise takipsizlik
    expand

    Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın yaşamını yitirdiği olayla ilgili bir süre önce tahliye edilen H.V hakkında "nitelikli adam öldürme" suçundan takipsizlik kararı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yafes Mahallesi'ndeki yeni çevre yolu köprüsü yakınlarında 14 Ocak'ta meydana gelen ve 12 yaşındaki Kazanhan'ın ölümüne neden olan olaya ilişkin soruşturma sürüyor.

    Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın ardından tutuklanan ve bir süre önce tahliye edilen şüpheli H.V hakkında, "nitelikli adam öldürme" suçundan ek kovuşturmaya yer olmadığını kararlaştırdı. Kararda, Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde görevli polis H.V'nin olaya ilişkin, maktulün bulunduğu yere herhangi bir silah ile ateş etmediğine dair ifadesi yer aldı. 

    12 yaşındaki Nihat'ın vurulma anının görüntüleri ortaya çıktı

    "Bir el ateş ettim"

    Şüpheli H.V'nin, "polis memuru M.N.G'nin kendisine zimmetli pompalı tüfekle ateş ettiğini" belirtmesi üzerine M.N.G'nin ifadesine başvurulduğu kaydedilen kararda, şöyle denildi:
    "Şüpheli M.N.G'nin alınan ek beyanında, önceki ifadesinde belirttiği hususları tekrarlayarak, 'Olayda pompalı av tüfeğini sadece ben kullandım. Bu tüfek ile bir el ateş ettim. Şüpheli H.V yalan ve bana iftira atacak yapıda değil. Şüpheli H.V kesinlikle pompalı av tüfeği kullanmadı. Bir silah herhangi birisinin üzerine zimmetli olsa bile bu silahı sadece zimmetli olan kişinin kullanması zorunlu değildir. Bu silahı ekipteki görevlilerden herhangi birisi de kullanabilir. Bu nedenle şüpheli H.V'nin üzerime isnat ettiği iddialarını kabul etmiyorum' diye beyanda bulundu."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kararda, "Kazanhan'ın ölümüne sebep olan atışı hakkında kamu davası açılan şüpheli M.N.G'nin bireysel olarak yaptığının sabit olduğu" belirtildi. Şüpheli H.V'nin atılı suçu işlediğine dair tanık İ.S'nin teşhisi ve beyanlarına itibar edilmediği ifade edilen kararda, dosyada zimmet fişi dışında
    bir delilin bulunmadığı gerekçesiyle "nitelikli adam öldürmek" suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği vurgulandı. Kararda, tutuklu M.N.G hakkında "öldürme", diğer şüpheliler U.İ, O.Ç ve H.V hakkında da "kamu görevlisinin suçu bildirmemesi" suçundan soruşturmanın
    sürdüğü kaydedildi.

    Nihat Kazanhan'ı öldüren ekipten bir polis konuştu, tetiği çekeni açıkladı

    Efkan Ala'dan Nihat Kazanhan açıklaması

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow