hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nöbette feci olay: 3 asker şehit

    Nöbette feci olay: 3 asker şehit
    expand

    Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ndeki bir asker, nöbet tuttuğu tüfekle 3 silah arkadaşını şehit etti. Şehit aileleri ise yasa büründü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ağrı Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre olay, dün saat 23.00 sıralarında Gökay Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı’nda meydana geldi.

    Birlikteki kimliği açıklanmayan askerlerden biri kendisine zimmetli piyade tüfeğiyle ateş açınca aynı nöbet mevzisindeki piyade uzman çavuş, piyade çavuş ve bir eri şehit eri şehit etti. Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı açıklandı.

    Piyade Çavuş Muhammet Can'ın babaevinde yas var

    Askeri yetkililer, şehit Can'ın, ilçeye bağlı Orta Hacıahmetli köyünde yaşayan ailesini ziyaret ederek acı haberi verdi. Terhisine 17 gün kaldığı öğrenilen şehidin babası Mustafa ve kanser hastası annesi Hacer Can ile yakınları için evin önünde ambulans hazır bekletildi. Can ailesinin evine Türk bayrağı asıldı ve bahçesine taziye çadırı kuruldu. İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut ve İlçe Kaymakamı Yusuf Turhan ile beraberindeki diğer yetkililer şehidin evini ziyaret etti. Bulut ve Turhan, şehidin babası Mustafa Can ve kardeşlerine taziyelerini iletti. Baba Can, Albay Bulut'a sarılarak "Komutanım, oğlum nasıl şehit oldu anlatın bana" dedi. Mustafa Can, sabah askerlerin kapısına geldiğini belirterek, "Ne olduğunu anlamadım. Hiç 'oğlumun başına bir iş gelmiştir' diye aklımdan geçmedi. Yarabbi sen büyüksün, Rabbim bana sabır ver. Asker arkadaşından daha iyi bir kardeş varmı? Nasıl yaptı bunu" diye konuştu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kenya'da kadın sünneti dehşeti!

    AK Partili vekil Tülay Babuşçu'nun retweeti kavga çıkardı

    Beşiktaş-Liverpool capsleri! Sosyal medya çıldırdı...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow