hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    O dede haklı çıktı

    O dede haklı çıktı
    expand

    Bir dedenin iki küçük kız torunu için “Çocuk gelin olmasınlar” diyerek yaptığı suç duyurusundan ‘skandal’ çıktı. Durumu araştıran CHP Kadın Kolları üyelerinin bulgularına göre iki küçük kız, "sürekli taciz üzerine zorla nişanlandı"!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'in haberine göre Antalya Elmalı’da, dedelerinin '"çocuk gelin olmasınlar" diyerek suç duyurusunda bulunup gündeme getirdiği torunları 13 yaşındaki F.E. ve 15 yaşındaki G.E.'nin, cinsel tacize uğradığı ortaya çıktı.

    Dedeleri Mehmet Emer’in, 10 yıl önce anneleri vefat eden iki küçük kızın, üvey anneleri ve babalarınca okudukları Elmalı Anadolu Lisesi'nden alınıp nişanlandıkları ihbarı üzerine, CHP Kadın Kolları görevlilerinden oluşan bir heyet ilçeye gitti.

    10 yıl dede baktı

    Heyetin hazırladığı raporda, baba Murat Emer'in, eşi vefat ettikten sonra iki kızını dedeleri Mehmet Emer'e bıraktığı, dede ve babaannenin 10 yıl torunlarına baktığı, yaklaşık 3 yıl önce baba Murat Emer ve evlendiği üvey annelerinin, iki kız kardeşin rızasına aykırı olarak, dedelerinden aldığı kaydedildi. Bu tarihten sonra çocuklar için zorlu günler başladığı belirtilen raporda, şöyle denildi:

    Suçladı, geri çekti

    “2014 yılı ekim ayında, baba Murat Eker, konut dokunulmazlığını ihlal, tehdit ve kızlarına taciz suçlamaları iddiasıyla H.E. ve S.Ç. hakkında Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştur. Ancak baba Murat Eker, daha sonra bu suçlamalarını geri çekip dosyayı kapattırmış, ardından iki küçük kızını da, rızalarına aykırı olarak, üvey anne B.’nin akrabaları bu iki kişiyle aile içi nişanlamışlardır.”

    Okullarına dönecekler

    İkİ kız kardeşin okullarından koparılarak zorla evlendirilmek istendikleri iddiaları üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti. İki kız kardeşin, 12 yıl zorunlu eğitim kanunu kapsamında önümüzdeki eğitim- öğretim yılından itibaren okullarına döneceği, gerekirse barınma hizmeti de verileceği belirtildi. Valilik imzasıyla. Elmalı Kaymakamlığı’na bu konuda yazılı talimatta da bulunuldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow