"Öcalan'ın 2015 Nevruz'unda halkı selamlaması arzumuzdur"

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Abdullah Öcalan'ın serbest kalmasıyla ilgili son günlerdeki görüşleri değerlendirerek, "Sayın Abdullah Öcalan'ın 2015 Nevruz'unda halkı selamlaması arzumuzdur" dedi.
Batman'da Eğitim-Sen'in basın toplantısına katılan Ayla Akat Ata, son günlerde Öcalan'ın serbest bırakılması yönündeki tartışmaları değerlendirdi.
Ata şöyle konuştu: "Sayın Öcalan'a özgürlük kampanyası, bugün başlayan bir kampanya değil. Çok açık bir şekilde yürütüldü, kimler aracılığıyla da yürütüldüğü bellidir. 2004- 2005 yıllarında 'Öcalan siyasi irademdir kampanyası' yürütülmüştü ve imzalar gizli-saklı tutulmamıştır. İmzalar parlamentoya ve Avrupa'ya gönderilmişti. Bugün de Öcalan'a özgürlük kampanyasıyla ilgili imzalar tüm yerlere iletilecektir. Sayın Öcalan'ın İmralı'da hala hükümlü olarak tutulmasını, bu halk ve bizler doğru bulmuyoruz. Daha önce Öcalan'la görüşme heyetinde görüştüğümüzde Öcalan, 'hep birlikte özgürleşeceğiz' demişti. Bu kadar net belirtmişti. Kampanya yürüyor, herkesin desteğini aldı. Sonuçları en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız. Umut ediyoruz ve inanıyoruz ki Öcalan, 2015 Nevruz'unda bizleri Diyarbakır meydanında selamlamasıdır. Biz de bunu talep ediyoruz, bunun için mücadele ediyoruz."
Abdurrahim Albayrak'tan bomba açıklamalar
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye-İran sınırında son durum: Vatandaşların Türkiye'ye girişleri sürüyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?