hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öcalan'ın cezaevi değişiyor mu?

    Öcalanın cezaevi değişiyor mu
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Abdullah Öcalan'ın cezaevi yerinin değişeceği söylentilerine "Böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atalay, "Çözüm süreci ile ilgili hükümetimizin kararlılığı, samimiyeti aynı şekilde devam etmektedir.  Yol haritası büyük oranda hazırlandı. Karşı tarafla, siyaset ve örgüt kesimiyle bunlar tartışılıyor. Dünkü toplantıdan sonra yeni diyaloglar gündemde. Önümüzdeki günlerde bunları göreceksiniz. Taraflar bu konuda en küçük zaaf gösterirse milleti karşısında bulur. Diyaloglar ve görüşmeler sürecek. Önümüzdeki günlerde akil insanları yeniden toplantıya çağırıyoruz. Çözüm süreci hareketliliğini önümüzdeki günlerde siz de göreceksiniz" dedi. 

    "SOKAKTAN MEDET UMANLAR BUGÜNE KADAR HEP ZARAR GÖRMÜŞTÜR"

    "Hiç kimse sokaktan medet ummasın" diyen Atalay, "Sokaktan medet umanlar bugüne kadar hep zarar görmüştür. Sandıktan medet umsunlar.  Bir parti sokağa çağırıyorsa insanları kendisini sorgulasın Çözüm sürecinde zaaf yok. Kararlılıkla önceden belirlenen takvim yürüyor ve yürüyecek" diye konuştu. 

    "YARGI KARARLARINI VERİRKEN BAŞKA KONULAR GÜNDEME GELMESİN"

    Atalay "Hakimlerin yargı mensuplarının özlük hakları ile ilgili gelişmeler, diğerinde üniversite elemanlarıyla ilgili iyileştirmeler var. Üniversitelerle ilgili olan çok gecikti. Yükseköğretim tazminatı, yüksek ünvanlılardan başlayarak. Bir de akademik teşvik sistemi getiriliyor. Akademik hayatın cazibesi artacak. Ben eski bir rektör olarak bundan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Yargı ile ilgili konuya gelince, yargı mensuplarının daima kendilerine yeterli, gönül rahatlığı ile kararlar veren kişiler olması hedeftir. Yargı kararlarını verirken başka konular gündeme gelmesin" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "YARGI BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞTU"

    HSYK üyeliği seçimleri için Atalay, "Yargı kurtuldu, yargı bağımsızlığına kavuştu. HSYK'dan tek beklentimiz gerçek adaleti sağlamak. Adalete güven düşmüştü, onu tekrar yükseltmek lazım. Dar bir grubun eline geçmemesini, özgür ve bağımsız hale gelmesini çok önemli buluyorum" diye konuştu. 

    "ÖCALAN'IN CEZAEVİ YERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

    Abdullah Öcalan'ın cezaevi yerinin değişeceği söylentilerine "Böyle bir şey söz konusu değil. Çözüm süreci ile ilgili hareketliliği göreceksiniz önümüzdeki günlerde. Hükümet açıklamadan yol haritasının unsurlarına değinmek istemiyorum. Akil insanlar ve diğer kesimlerle diyalog görüşmeleri yapılacak onu biliyorum" dedi. 

    CHP'NİN AYM'YE GÖTÜRMEDİĞİ BİR YASA YOK GİBİ

    CHP'nin yargı paketini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağı konusuna değinen Atalay, "Zaten ana muhalefet partisinin AYM'ye götürmediği bir yasa yok gibi. Çözüm süreci yasasına onlar da ilk defa son yıllarda destek verdiler. Onun dışında pek destek oldukları bir yasa yok gibi. Ana muhalefetin tabi hakkıdır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ÖCALAN'IN BİR TALEBİ YOK"

    HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan başka bir cezaevine nakledileceği yönündeki iddialara, "Bizim böyle bir talebimiz, Öcalan'ın böyle bir talebi yok" dedi.

    Kürkçü, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalar nedeniyle basın toplantısı düzenlediğini belirten Kürkçü, Arınç'a tepki gösterdi. Kürkçü, "Böyle başlayan konuşma müzakere masasında bitmez. Biz hükümetle kavga yürütmek değil çözüm ve barış için siyaset yürütme derdindeyiz. Arınç'ın dilinin endazesinin olmadığını anlıyoruz ama daha önemlisi bu dil kendisine partisine temsil ettiği kitleler zarar varan bir dil. Dünyayı başımıza yıkacağından söz ediyor, birinin başına yıkılan dünya hepimizin başına yıkılmış olur" dedi.Toplumsal olaylarda varsa sorumlulukları, bunu inkar etmeyeceklerini belirten Kürkçü, "Atışmalara son verip bizim de hükümetin de varsa sorumluğu, bunun ortaya çıkması için Meclis araştırması açılmasını istedik. Varsa HDP'nin siyasi sorumluğu, bunun ortaya çıkmasından kaçacak değiliz. Yaptığımızın, söylediğimizin arkasındayız. Hata yaptıysak da hata yaptığımızı söyleriz. Bize boyun eğdirmeye, burnumuzu sürtmeye çalışmak, olayları aydınlatmaya ve müzakere masasına hizmet etmez. Biz sorumluluk üstleniyoruz ama herkes bunu sorumluluğu üstleniyor mu?" dedi.Bir gazetecinin Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan başka bir cezaevine nakledileceği iddiaları olduğunu sorması üzerine Kürkçü, "Bizim böyle bir talebimiz, Öcalan'ın böyle bir talebi yok. Ancak daha iyi koşullarda, daha çok dışarıyla temasına imkan veren ve toplum temsilcileriyle görüşebileceği bir cezaevinde çalışma imkanına kavuşturulması yönünde bir talep var ve bunda ısrarlıyız. Ama bu söyleneni bilmiyorum. Böyle bir fısıltı varsa bunun anlamı üzerinde düşünülmesi lazım" diye yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdülkadir Selvi: Öcalan'ın konumunu artık Türkiye tartışmalı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow