hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ödenmeyen dönerin parası verildi, 40 çocuk doyuruldu!

    Ödenmeyen dönerin parası verildi, 40 çocuk doyuruldu
    expand

    Taksim'de Suriyeli çocuklara döner ısmarlayan ancak parasını alamayan büfe sahibinin parası, ismi öğrenilemeyen bir kişi tarafından ödendi. Dükkan sahibi, gönderilen paranın kalan kısmıyla yaklaşık 40 Suriyeli çocuğa daha döner dağıttı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taksim'de bir dönerciye geçtiğimiz günlerde gelen bir kişi, Suriyeli çocuklara döner ısmarlayıp parasını ödemeden kayıplara karışmıştı. Parasını alamayan dönerci ise mağdur olmuştu. Haberi televizyonlardan izleyen ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, restoran sahibine kurye aracılığıyla bir mektup ve zarfın içinde 500 lira gönderdi. Mektupta gönderdiği parayla dönercinin zararını karşılamasını ve kalanıyla da Suriyeli çocuklara tekrar döner ısmarlamasını isteyen şahıs, isminin gizli kalmasını istedi. Mektubu alan dönerci öğlen saatlerinde Suriyeli yaklaşık 30-40 çocuğa tekrar döner ısmarladı.

    Döner yemek için büfenin önünde kuyruğa giren Suriyeli çocuklar, mutlu olduklarını söyledi. Bir vatandaşın kuryeyle kendilerine 500 lira para gönderdiğini belirten büfe sahibi Mikail Sabuncu,200 küsür liralık masrafı alarak kalan parayla da tekrar çocuklara döner verin diye de bir mektup yazıldığını aktardı.

    Suriyeli çocuklara döner ısmarlayıp kaçtı

    Mikail Sabuncu, mektupta yer alan bilgileri şu şekilde dile getirdi: "Dükkan sahibi abime; birisi sizden Suriyeli 35 çocuk için döner almış ama parasını vermeden çekmiş gitmiş. Ne tarafından tutsak. Elimizde kalan bir olayda bu seni kandırma olayında bu tipler hep böyledir. Diyerek inançlı insanlara da, çakala da yarını garantiymiş gibi Suriyeliye küfür edene de ne desek boş. Oturup ağlayalım insanlık gitmiş elden. Aslında o dönerlerin parası, Suriye'de, Gazze'de, Şemdinli'de Erdoğan'ın hayal ettiği özgür ve onurlu müslümanlar için ölen şehitlerin kanıyla ödendi. Ama lütfen size ödenmemiş dönerlerin parasını ve ilaveten 35 çocuğa daha aynı dönerden verilmek üzere eklediğim tutarı kabul edin. Saygı ve hürmetlerimle."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gönderen kişiyi tanımadığını belirten işyeri sahibi Sabuncu, "Kuryeyle geldi kağıdı verdi ve parayı bize verdi. Aşağı yukarı 40 kişiye falan yine dağıttık" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow