hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmen atamaları için kanun teklifi

    Öğretmen atamaları için kanun teklifi
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, 23 Nisan 2015 tarihine kadar 150 bin öğretmen atamasının yapılması için kanun teklifi verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 23 Nisan 2015 tarihine kadar 150 bin öğretmen kadrosu ihdas edilmesi için kanun teklifi hazırladı.

    Öğretmenlere atama müjdesi!

    Hamzaçebi'nin TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK'da değişiklik öngörüyor. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na 150 bin öğretmen kadrosu ihdas edilecek. Boş bulunan öğretmen unvanlı kadrolardan 150 bin adedine, 23 Nisan 2015 tarihine kadar atama yapılacak.

    Teklifin gerekçesinde, mevcut öğretmenlerin olumsuz etkilere maruz bırakılmalarının yanı sıra yeni mezun öğretmen adaylarının, ülke genelinde şiddetli öğretmen ihtiyacı bulunmasına rağmen kadrolarına atanmadıkları, bunun yapısal sorun oluşturduğu belirtildi.

    Eğitim sisteminin ihtiyaç duyduğu sayıda nitelikli öğretmenlerin kadroya alınmalarının sağlanması ve öğretmensiz okul ve ders bırakılmaması gibi en temel sorumluluğunu, hükümetin yerine getirmediği öne sürüldü.

    Bu nedenle yeni öğretmen kadrolarının kullanımını olanaklı kılan kanun teklifinin TBMM gündemine taşınması ve teklifin hızla kanunlaşması gerektiği kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow