hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğretmene eşi ve çocuklarının önünde sivil polis şiddeti

    Öğretmene eşi ve çocuklarının önünde sivil polis şiddeti
    expand

    Konya'da cadde üzerinde eşini bekleyen bir öğretmen, kendisine kimlik soran şahsa polis kimliğini göstermesini isteyince şiddete maruz kaldı. Şehrin en işlek caddelerinden birinde güpegündüz yaşanan olay, eşi tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Polisin öğretmeni kelepçelemesi ve bu sıradaki diyaloglar kamera görüntülerine yansıdı. Kelepçelenerek gözaltına alınan öğretmen, sağlık kontrolü ve karakoldaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunan öğretmen, eşi ve çocuklarının gözü önünde kelepçelenmeyi hak edecek ne suç işlediğini sordu.

    İHSANOĞLU'NUN KATILACAĞI İFTARDA SİLAH SESLERİ

    Çevredeki vatandaşlar ise polisin öğretmene karşı sergilediği sert ve kaba tutumu yadırgadıklarını dile getirdi.


    Brezilya-Almanya maçının Caps'leri


    İddiaya göre, 5 Temmuz günü eşini bekleyen Mehmet Uçar'ın yanına sivil kıyafetli bir kişi yaklaşıp kendisinden kimliğini göstermesini istedi. Bunun üzerine Uçar, karşısındaki kişiye kim olduğunu sordu. Polis olduğunu belirtmesi üzerine Uçar, "Kimliğinizi gösterir misiniz?" dedi. Bunun üzerine sivil polis hızlı bir şekilde cüzdanını açıp kapattı. Uçar'ın kimliği göremediğini ve tekrar göstermesini istemesi üzerine bir anda çevrede bulunan 5 kişi Uçar'ın üzerine çullandı. O sırada beklediği eşi Müge Uçar olay yerine geldi. Sivil polislerin eşine sert ve kaba davranışlarını görünce yaşananları cep telefonuyla görüntüledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "AK Parti eski Başkanı'nın oğlu güvenlikçi dövdürdü" iddiası


    "Kimliğini görmek istediğim için darp edildim"

    Yaşadıklarına bir anlam veremediğini söyleyen öğretmen Mehmet Uçar, polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra yaşadıklarını Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) anlattı.

    Mehmet Uçar, "Polisten kimlik görmek istedim. Bunun üzerine polis cüzdanını çok hızlı bir şekilde açıp kapattı, ben de kimliğini göremediğimi tekrar görmek istediğimi söyledim. 155'i aradım. Yanında 3-4 kişi daha varmış. Üzerine çullandılar, hakaret ettiler. Daha sonra eşim geldi. Eşime dedim sen video kaydı yap, çünkü etrafımı sardılar, kimseyi yaklaştırmıyorlar, şahit tutma olanağı yok. Eşime de tacizde bulundular. Elindeki kamerayı kapattılar. Daha sonra beni oradaki telefon kulübesine vurarak kelepçeyi takıp bana darpta bulundular. Daha sonra arabada da darpta bulundular. Araçta giderken bilerek 120 hız yapıp ani frene basıp, kelepçe arkamdan bağlı olduğu için arabanın içinde sürekli yuvarlandım. Bana aynen şunu söylediler; 'beğendin mi biz adamla top gibi oynarız' dediler. Bir tanesi de 'kelepçenin tadına vardın mı, bizi 3 gün hatırlarsın' dedi. Gerçekte 3 gün hatırladım kelepçe izlerinden. Kelepçeyi kesinlikle gevşetmediler, hakaret ettiler, sövdüler, saydılar. Bir polis 'seninle görüşeceğiz' diyor. Eşime gelip diyor ki, 'senin eşini karakola götürmezsem, o zaman görüşürüz seninle' diyor. Karnıma sürekli yumruklar vurdular."

    Mehmet Uçar'ın eşi Müge Uçar ise, olayı şöyle anlattı: "Etrafında bir kalabalık olduğunu gördüm. Polis olduklarını anlamadım, çünkü sivil kıyafetliydiler. Eşime saldırıyorlar, tartaklamaya çalışıyorlardı. Arabayı durdurdum, eşim kamera kaydı yapmamı istedi. Anladım problem olduğunu. Çocuklar arabada ağlamaya başladılar. Neler olduğunu sordum, 'sen uzak dur, burada suç işliyorsun, çocukların ağlıyor, başında dur, karışma işimize' dediler. Eşimle görüşmemi engellediler. Ayaklarına basıp, kelepçeleyip, karnına vurduklarını defalarca gördüm. Kelepçelememelerini istedim. Çünkü eşimin fiili bir direniş göstermediğini söyledim. Ama orada eşimi kelepçeli olduğu halde zaptetmeye çalıştıklarını gösteren polis memurları bununla ilgili hürriyeti olduğunu söyledi."

    Söz alan Mehmet Uçar, "Top sakallı polis bana diyor ki, 'Kimliğini ver adli işlem yapacağım' diyor. Öbür polis de kimliği elinde, arkasında. Kimliği verdim ama bana hala 'kimliğini ver lan' diyor." dedi.

    Konuşmasına devam eden Müge Uçar, "Dua et tenhada değiliz, ama az sonra tenhada baş başa kalacağız. O zaman ben seni köpek gibi yalvartacağım, ayaklarımı öpeceksin. Neymiş burada şov yapmak, asıl ben sana şovu tenhada yaptıracağım' dedi." ifadelerini kullandı.

    Rapor almak için hastaneye gittiklerinde doktoru hiç görmediğini ve hastaneye girip çıkmalarının 160 saniye sürdüğünü ifade eden Mehmet Uçar, olay yerinde tutulması gereken tutanağın ayarlanarak karakolda tutulmaya çalışıldığını anlattı. Suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Uçar, çocuklarının polis arabası görünce korktuklarını, psikolojilerinin bozulduğunu kaydetti.
    Konya Emniyet Müdürlüğü ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow