hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ogün Samast'ın babası reddini istedi

    Ogün Samastın babası reddini istedi
    expand

    Hrant Dink cinayetinde, Dink ailesinin açtığı davada İçişleri Bakanlığı 1 milyon 659 bin lira tazminata mahkum olmuştu. İçişleri Bakanlığı bu parayı tetikçi Ogün Samast'ın ailesinden almak için dava açtı. O davaya dilekçe veren Samast'ın babası Ahmet Samast, devletin oğlunun eline silah vererek cinayeti işlettiğini, oğlunun hayatının çalındığını söyleyerek davanın reddedilmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Habertürk Gazetesi'nde Hayati Arıgan imzalı habere göre, baba Samast derin devletin oğluna Hrant Dink'i öldürttüğünü belirttiği dilekçesinde "devletin oğlunu suça sürükleyerek hayatını çaldığını" belirtti. Ogün Samast'ın Hrant Dink ve Dink ailesinden sonra bu olayda en çok zarar gören kişi olduğunu savunarak davanın reddini istedi.

    Söz konusu dava, Dink ailesinin İstanbul 6. İdare Mahkemesi'ne 2008 yılında İçişleri Bakanlığı aleyhine dava açması ve 2012 yılında sonuçlanan mahkemenin bakanlığı 1 milyon 659 bin lira tazminata mahkum etmesi üzerine açılmıştı. İçişleri Bakanlığı bu paranın katil zanlılarından alınması için rücu davası açtı. Davanın reddini isteyen Ogün Samast'ın vasisi, baba Ahmet Samast dilekçesinde "davacı idare nasıl maktülün can güvenliğini koruyamadığı için dava konusu tazminatı ödemek zorunda kalmış ise, 16 yaşındaki bir çocuğun suça sürüklenmemesi için gereken önlemleri de almamıştır" denildi. Devletin asli görevini yerine getirmediğini belirten Ahmet Samast davanın reddini istedi.

    Hrant Dink, Ahmet Hakan'a ne demişti?

    Hrant Dink cinayetine yol verdi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow