hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okul birincileri ve ailelerine 5 yıldızlı tatil

    Okul birincileri ve ailelerine 5 yıldızlı tatil
    expand

    Antalya Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 719 okul birincisi, yarıyıl tatilinde ailesiyle 5 yıldızlı otelde tatil yapacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muratpaşa ilçesindeki Kocademir Ortaokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

    Antalya Valisi Muammer Türker, törende yaptığı konuşmada, Antalya'da 27 bin öğretmenin şekillendirdiği yaklaşık 430 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını söyledi. Antalya'nın eğitimde başarılı iller arasında yer aldığını dile getiren Türker, bu başarıda hayırseverlerin de önemli katkıları bulunduğuna işaret etti.

    Başarıyı okul ya da öğrenci sayısı olarak değil, eğitimin içeriği, niteliği, değerlerin yeni nesillere aktarılması konusunda değerlendirdiklerini vurgulayan Türker, öğretmenlerden ilk günkü heyecan, moral ve motivasyonlarını kaybetmemelerini istedi.

    Velilere de çağrıda bulunan Vali Türker, "Öğrencilerin başarılarını kesinlikle karnelere yansıyan notlarla sınırlı görmeyin, oradaki başarı hayattaki başarının birebir karşılığı olmayabilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türker, hayatta çok iyi eğitimi olmayan ancak başarılı olabilen insanların da var olduğunu belirtti.

    Karnedeki olumsuzlukların çocuklara, morallerini bozacak şekilde yansıtılmamasını isteyen Vali Türker, çocuklara olumsuzlukların düzeltileceği yönünde umut aşılanması gerektiğini bildirdi.

    3 günlük 5 yıldızlı tatil imkanı

    Vali Türker, Türkiye'de ilk defa Antalya'da gerçekleştirilen tatil projesine de değindi.

    Bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesinin önderliğinde Antalya Valiliği ve turizm sektörü temsilcilerinin katkılarıyla 719 öğrenciye aileleriyle 5 yıldızlı otelde tatil imkanı sunulduğunu anlatan Türker, "Marifet
    iltifata tabidir. Eğer başarıyı ödüllendirmezseniz yeni başarılar elde edilmesinin önünü tıkamış olursunuz" diye konuştu.

    Kış sezonunda yabancı ziyaretçilerin azalmasıyla oteldeki kapasiteleri değerlendirerek öğrencileri ödüllendirdiklerini dile getiren Türker, bu uygulamanın diğer öğrencileri de teşvik edeceğini kaydetti.

    Projeye 52 otel sponsor oldu

    Tatil projesinin gönüllü sorumlusu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel de okul birincileri olan 474'ü ortaokul, 719 öğrencinin ailesiyle 52 otelin sponsorluğunda yarı yıl tatilinde 3 gün tatil yapacaklarını, bunun öğrencilere ve ailelerine iyi geleceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Projenin fikrinin kendisine ait olduğunu ancak birçok kurumun işbirliğinde gerçekleştiğini bildiren Türel, projenin her yıl devam edeceğini belirtti. Türel, gelecek yıl projeden sadece okul birincilerinin değil, ikinci ve üçüncülerin de faydalanmasını temenni etti.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in gençlere yönelik farklı projelerinin olduğunu ifade eden Türel, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Alanya'dan Kaş'a kadar bütün liseleri dolaşacak, gençlerle buluşacak, onların ihtiyaçlarını, düşüncelerini, nasıl bir Antalya istediklerini dinleyecek. Şehrin yönetimde gençleri katmak adına güzel bir proje" dedi.

    Törende Vali Türker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bahattin Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Ebru Türel ve protokol üyeleri, öğrencilere karne ve çeşitli hediyeler verdi.

    Bir sınıfta öğrenciler tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

    Tören sonunda Kocademir Ortaokulu birincisi Yusuf Toprak Yıldıran ve ailesine hediyesi verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow