hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okul müdürüne pantolon soruşturması

    Okul müdürüne pantolon soruşturması
    expand

    Denizli'de soğuk yüzünden etek giyemeyip, belirlenen siyah renk yerine de farklı renkte pantolonla derse giren kız öğrencileri, öğrenim gördükleri ortaokuldan evlerine gönderdiği ileri sürülen okul müdürü tepki çekti. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul müdürü hakkında idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kentte hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Denizli merkezinde dün akşam başlayan kar yağışı sonrası çok sayıda kız öğrenci, okula pantolonla gitmeyi tercih etti.

    Karaman Mahallesi'ndeki Hacı Hasan Ali Kömürcüoğlu Ortaokulu'nda bazı kız öğrencilerin yönetmelikte belirlenen siyah renk yerine, farklı renkte pantolonla derse girmesi üzerine, iddiaya göre, okul müdürü Baki Keçelioğlu sınıfları tek tek dolaştı.

    90 kız öğrenciyi "Okulun belirlediği etek ile siyah pantolon dışındaki kıyafetlerle derse giremezsiniz" diyerek evlerine gönderdi.

    Bazı erkek öğrencilerin de farklı renkte pantolon giydiği için okuldan evine gönderildiği ileri sürüldü. Okul müdürünün bu yaklaşımına veliler tepki gösterdi.

    EĞİTİM- İŞ'İN AÇIKLAMASI

    Velilere destek veren ve okul önünde basın açıklaması yapan Eğitim- İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, "Yaşanan olayı kınıyoruz. Hiç kimsenin çocukları eğitim ve öğretim hakkını engellemeye hakkı yoktur. Burada müdür haddini aşmıştır. Sabah okulda sınıfları gezen müdür eksi 3 derecede pantolon giyen kız öğrencileri evlerine gönderdi. Anayasadaki eğitim öğretim hakkı, okul müdürü tarafından ihlal edilmiştir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci velisi Münir Anılır, kendi kızının da farklı renkte pantolon giydiği için okula alınmadığını, bu şekilde yaklaşık 90 öğrencinin okuldan çıkarıldığını ve evlerine gönderildiğini söyledi.

    İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

    Okul Müdürü Baki Keçelioğlu hakkında idari soruşturma başlatıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Konu intikal eder etmez hemen iki muavinimi görevlendirip, okula gönderdim. Okullarda bir kılık kıyafet seçimi var ama soğuk havada pantolon giyip gelen öğrenciyi geri gönderemezsiniz. O pantolon kirli de olsa kot da olsa öğrenciyi derse almak durumundasınız. İdari soruşturma başlatıldı" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow