hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okullara kar tatili

    Okullara kar tatili
    expand

    Kuzey bölgelerde etkili olan kar yağışı 6 ilde okulları tatil ettirdi. Bolu'da sabah saatlerinde yoğunlaşan kar, trafiği olumsuz etkiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurdun kuzeyinden başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Zonguldak, Ordu, Samsun,Tunceli , Bingöl ve Kastamonu'da okullar tatil edilirken, Bolu Dağı kesiminde dün başlayan kar yağışı sabah etkisini artırdı.

    Bolu'daki yağış, D-100 karayolunun Bolu Dağı, Polisevi, Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak ile TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli viyadüklerinde sürücülere zor anlar yaşatıyor.

    Okullar tatil

    - Zonguldak'ta merkez ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bugün ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı merkez,bağlı belde ve köyler ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi. Engelli kamu görevlileri, hamileler ve kronik hastalığı bulunanlarında bugün idari izinli sayılmasına karar verildi.

    - Ordu'da gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sebebi ile Gürgentepe ve Gölköy ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. 

    - Samsun'da kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Samsun Valiliğinin açıklamasında, il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 17 Şubat Salı ve 18 Şubat Çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi. Açıklamada, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelin de söz konusu günlerde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Kastamonu'da, kar yağışı nedeniyle Abana, Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin'deki tüm eğitim kurumları ile Doğanyurt ve Küre ilçelerinde taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Cide'de ise taşımalı sistem kapsamındaki okulların bugün ve yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.

    - Sinop’ta il merkezinde taşımalı eğitim gören okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

    - Tunceli'de 134 köy ile ulaşım kesilirken, Pülümür ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.

    - Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Ulaşıma kapanan köy yollarındaki çalışmalar sürüyor.

    Benzine zam geldi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow