hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öldürülen Günay Özarslan'ın avukatlarından polise tepki

    Öldürülen Günay Özarslanın avukatlarından polise tepki
    expand

    Bu sabah pek çok ilde terör örgütlerine karşı düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında yapılan baskın sırasında Günay Özarslan öldürüldü. Özarslan'ın avukatları olay yerine girmelerine izin vermeyen polise tepki gösterdi, doğrudan infaz yapıldığını iddia ederek, ailenin de polisin odaya girdiği anda ateş etmeye başladığını söylediğini aktardılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul'da terör örgütlerine yönelik yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında Bağcılar'da bir eve baskın yapıldı. Baskında Günay Özarslan adlı kadın öldürüldü.

    Savcılık ve olay yeri ekiplerinin incelemesinin ardından polis, evden ayrıldı. Polis incelemeler sırasında sokağı güvenlik çemberi ile kapatılrken, çevik kuvvet ekipleri çevrede önlem aldı. Bu sırada olay yerine Günay Özarslan'ın avukatları geldi. Polis avukatların olay yerine girmesine izin vermezken, Avukat Özgür Yılmaz ile polisler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Avukatlar barikatın önüne oturarak olayı protesto etti. Avukatlara çevrede bulunan bazı kişiler slogan atarak destek verdi. Günay Özarslan'ın cesedi incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

    İstanbul'da 5 bin polisle dev operasyon

    Mermi izleri dikkat çekti
    Olay yerinden polislerin ayrılmasından sonra ölen şüphelinin yakınları ve avukatlar eve girerek çatışmanın yaşandığı odayı gazetecilere gösterdi. Evin penceresinde mermi izleri dikkat çekti. Açılan ateş sonucu mermilerin karşı binada bulunan bir evin balkon ve oda camlarına isabet ettiği görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Polis direkt infaz etmiş..."
    Avukat Özgür Yılmaz çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Yılmaz, “Ailenin de söylediği şu; polis odaya girdiği anda ateş etmeye başlamış. Direkt infaz etmiş yani. Bizi de ondan sokmadılar içeri. Biz de en azından sorardık. Yarın elbiselerini kaybederler yakın ateş olup olmadığını diğer şeyleri tespit edemeyeceğiz. Her dosyada başımıza gelen şey. Elbiseleri olmayınca onu tespit edemiyorlar sözde. Yaşanan olay bu yani." dedi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow