hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Onur Özbizerdik Tarabya'da 1 kişiyi vurdu

    Onur Özbizerdik Tarabyada 1 kişiyi vurdu
    expand

    Şişli’deki rezidans cinayeti davası nedeniyle hapis yattığı cezaevinden tahliye olduğu günün akşamı Emirgan'daki bir eğlence merkezinin güvenlik görevlisini vuran Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu, Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik, dün gece de Tarabya'daki bir otelde 17 yaşındaki bir çocuğu silahla bacağından vurdu. Özbizerdik daha sonra da olay yerinden kaçtı. Özbizerdik, polis tarafından aranıyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarabya'daki bir otelin lobisinde oturan Onur Özbizerdik (30), nişan daveti için otelde bulunan 17 yaşındaki Ahmet Ozan Özalp'ı bacağından vurdu. Özbizerdik daha sonra olay yerinden 34 AZ 6522 plakalı araçla kaçtı.

    İhbar üzerine olayın meydana geldiği otele çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralı Özalp ise ambulansla Maslak'taki Acıbadem Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Özalp'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

    Silahlı yaralama olayının gerçekleştiği otelin lobisinde delil araştırması yapan polis ekipleri, otelin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Onur Özbizerdik ve kaçarken kullandığı 34 AZ 6522 plakalı aracı bulmak arama başlattı.

    Olay yerine gelen otelin avukatı Nezahet Buğrahan ise gazetecilere yaptığı açıklamada polis ekiplerinin delil toplama çalışması yaptığını ve güvenlik kameralarını incelemek için aldığını söyledi. Güvenlik kameraları incelenerek otele silahla nasıl girdiğinin öğrenileceğini ifade eden avukat Buğrahan, kendisinin de karakola ifade vermeye gideceğini ve soruşturmanın devam ettiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir zamanların ünlü kabadayısı Dündar Kılıç'ın torunu Onur Özbizerdik, Şişli’de 22 Haziran 2009 tarihinde bir rezidansta işadamı Fatih Edremit’in öldürülmesine ilişkin davada yargılanırken 4,5 ay önce tahliye edilmiş, cezaevinden çıktığı 5 Kasım 2014 günü ise Sarıyer Emirgan'daki bir barda kapıda duran güvenlik görevlisini silahla yaralamıştı. Bu olayın ardından hakkında yakalama kararı çıkartılan Özbizerdik'le ilgili emniyetin kalabileceği adreslere ve akrabalarının evine baskınlar düzenlediği basına açıklanmıştı.

    Olaydan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Görgü tanıklarının ifadesi alındı. Özbizerdik'in İstanbul dışına çıkmış olma ihtimaline karşı polis yakın illerin emniyet birimlerine de bilgi verildiği öğrenildi. Olayın geçmişe dayalı bir olay sonucu meydana gelmiş olma ihtimaline karşılık soruşturma derinleştiriliyor. Polis gece boyunca çok sayıda adrese baskın yaptı, ancak Özbizerdik'in izine rastlamadı.

    Onur Özbizerdik Tarabyada 1 kişiyi vurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Onur Özbizerdik öğlen tahliye oldu, akşam adam vurdu

    Onur Özbizerdik hakkında yakalama kararı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow