hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    OSB'yi su bastı, işçiler mahsur kaldı

    OSByi su bastı, işçiler mahsur kaldı
    expand

    Eskişehir'de sağanak yağmur, Organize Sanayi Bölgesi'ni su altında bıraktı. Sel suyunun girdiği fabrikada mahsur kalan 2 işçi iş makineleriyle kurtarılırken, onlarca araç sel suyunda süreklendi. Balıkesir'de ise sel suyuna kapılan kadın kayboldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eskişehir'de öğleden sonra başlayan ve zaman zaman sağanak halinde yağan yağmur, Organize Sanayi Bölgesi'ni olumsuz etkiledi.

    OSB'yi su bastı (foto galeri)

    Bir cam fabrikası sel suyuyla doldu. Depoda sel suları nedeniyle mahsur kalan 2 işçi işçi iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı.

    İstanbul'u yağmur vurdu

    Organize Sanayi Bölgesi'ndeki cadde ve fabrika bahçelerinde bulunan çok sayıda araç sel sularında metrelerce sürüklendi ve üst üste çıktı.

    Fabrika işçileri suyun sürüklediği onlarca aracı cep telefonlarıyla görüntüledi.

    Sel nedeniyle Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ne itfaiye, 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye görevlileri fabrikalarda suyu tahliye çalışması yaptı.

    Yetkililer ölen ya da yaralanın olmadığı su baskınlarından sonra başlatılan tahliye çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

    Balıkesir'de şiddetli yağış

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada Balıkesir'de etkili olan yağış nedeniyle Manyas-Gönen karayolu kıyısındaki tahliye kanallarının suyun tahliyesinde yetersiz kalması üzerine Manyas'ın Akçaova Mahallesi'nde bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

    Sel suyuna kapılan kadın kayboldu

    Gönen'e bağlı Asmalıdere Mahallesi'nde sabah yağan şiddetli yağışın ardından evinin önünde bulunan ahırın yağmur suyuyla dolması üzerine içerde bulunan hayvanları kurtarmak için ahıra girmeye çalışan Pakize Kalfalı, sel suyuna kapılıp kayboldu. Başta AFAD olmak üzere Gönen ve Balıkesir'den gelen kurtarma ekiplerinin arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı. Akşam saat 20.00'de havanın kararmasının ardından arama çalışmalarına ara verildi. Kalfalı'yı arama çalışmalarına yarın sabah yeniden başlanacağı öğrenildi.

    Tüyler ürpertici Nazi deneyleri

    Öğlen saatlerinde başlayan yağmur sonrası karayolunun kıyısında bulunan tahliye kanalları, yüksek kesimlerden gelen yoğun yağmur sularının tahliyesinde yetersiz kalınca Akçaova Mahallesi'nde çok sayıda ev ve iş yerinin alt katları su altında kaldı.

    Bazı yerlerde bahçe duvarları ile evlerin bahçe kapılarının sel suları nedeniyle yıkıldığı belirtildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow