hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Paralel yapı" operasyonunda 8 tutuklu!

    Paralel yapı operasyonunda 8 tutuklu
    expand

    22 Temmuz operasyonu kapsamında gözaltına alınan 22 kişi, dün saat 14.00 sıralarında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. 22 şüpheli, adliye içindeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildikten sonra savcılığa çıkarıldı. 22 polisin sorgusunu tamamlayan 4 savcı, 8'ini serbest bırakırken, 14'ünü tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti. Mahkemeye sevkedilenlerden 8'i tutuklandı, 6'sı ise serbest bırakıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    22 polisin ifadesi, dün akşam 17.00 sıralarında 4 savcı tarafından alınmaya başlandı.

    Adliyenin 7. katında bulunan terör ve örgütlü suçlar bürosu savcıları Okan Özsoy, Cumali Karakütük, Gökalp Kürkçü ve Yusuf Hakkı Doğan tarafından yapılan sorgulama sabaha karşı saat 05.00'te bitti.

    Savcılar, sorguladıkları 22 polisten 8'ini serbest bırakırken, 14'ünü tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

    Bu kişilerden  8'i tutuklandı, 6'sı ise serbest bırakıldı.

    Hakimliğin bulunduğu katta bekleyen şüphelilerin yakınları kararı alkışlarla protesto etti. Nöbetçi hakimliğin bulunduğu bölüme geçmek isteyen şüphelilerin yakınları ile güvenlikçiler arasında arbede yaşandı.

    Cezaevine getirildiler

    Tutuklanan 8 polis  Paşakapısı cezaevine getirildi.

    Emniyet Müdürü Mesut Yılmaz, Komiser Mehmet Dilaver, Komiser Selahattin Ergin, Başkomiser Ramazan Orkun Altınışık, Komiser Erkan Palas, emniyet mensubu Fatih Kıncır, Komiser İsmail Torlar ve Komiser Şeref Bolat, sivil polisler eşliğinde beyaz bir polis minibüsüyle cezaevine getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serbest kalanlar sevinçli

    Serbest kalanlar ise, adliye önünde bekleyen yakınları tarafından sevinç gösterileriyle karşılandı.

    Serbest kalanlardan biri çıkışta, "Teröristle müzakere, polisle mücadele. Yeni Türkiye'nin ileri demokrasisi bu" dedi.

    Serbest kalan başka bir kişi ise, "Başımızı öne eğecek bir şey yapmadık" şeklinde konuştu.

    Daha sonra da savcılık tarafından serbest bırakılan polisler, yakınlarıyla birlikte adliyeden ayrıldı.

    Erdoğan CNN'e konuştu: Hitler yorumumun arkasındayım

    Bir tek Atayün kaldı
    Öte yandan, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu bir grup şüpheli daha adliyeye sevkedildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 114 şüpheliden 113'ü emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. Adliyeye henüz sevk edilmeyen tek ismin ise eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün olduğu öğrenildi. Hastaneye ellerinin arkadan kelepçelenerek getirilen ve Yurt Atayün'ün avukatı eşliğinde ifadesinin alınmasına devam edildiği belirtildi. 

    Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan şüpheliler ise 3 çevik kuvvet otobüsüyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adliye önünde bekleyen bir şüpheli yakını çevik kuvvet otobüsündeki kişiyi göstererek, "Adam görün adam" diye bağırdı. Otobüsteki kişi de cama vurarak yakınına karşılık verdi.

    Acemi sünnetçi adamın penisini tamamen kesti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow