hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pervin Buldan'dan Oktay Vural ile ilgili PKK iddiası

    Pervin Buldandan Oktay Vural ile ilgili PKK iddiası
    expand

    İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde dün gece Genel Kurul'da HDP'lilerle MHP'liler arasında "PKK terör örgütüdür" tartışması yaşandı. MHP'li Oktay Vural, "Bize göre PKK kanlı bir terör örgütüdür" deyince HDP'li Buldan'dan ilginç bir çıkış geldi. Buldan, "Senin yeğenin de PKK'da biliyorsun değil mi?" dedi. Kendisinin PKK'ya katılmış bir yeğeninin olmadığını söyleyen Vural, bu sözleri nedeniyle Pervin Buldan'a dava açacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM’de gergin geçen İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde dün gece Genel Kurul’da HDP’lilerle MHP’liler arasında “PKK terör örgütüdür” tartışması yaşandı.

    HDP’li Ayla Akat Ata, Suriye, İran ve Irak’ta olduğu gibi Türkiye’nin içinde de bir Kürdistan bulunduğunu söyledi. Ata, “PKK terör örgütü değildir” derken, MHP’li Oktay Vural, “Bunu diyenlere karşı hükümetin suspus kalması gerçekten bunu aynı zamanda onayladığını gösteren bir suskunluktur. Bize göre PKK kanlı bir terör örgütüdür” dedi.

    Bunun üzerine HDP’li Pervin Buldan, “Senin yeğenin de oradadır biliyorsun değil mi? Senin yeğenin de şu anda PKK saflarında” diye bağırdı.

    MHP’liler ise “Bakan açıklasın suspus oturuyor ya; ipliğini, yakasını PKK’ya kaptırmış. Çık açıklama yap, iki çift lafın yok mu” diye laf attı.

    Sataşma üzerine kürsüye gelen Bakan Yılmaz ise, “Hükümetimiz Mehmetçik’in canını korumuştur. PKK da terör örgütüdür” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oktay Vural: "Öyle bir yeğenim yok, dava açacağım"

    Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Oktay Vural, kendisinin PKK’ya katılmış bir yeğeni olmadığını söyledi. Vural, ‘"Böyle bir kirli yalana adımı bulaştırmak istemeleri bizim yürüttüğümüz mücadeleden ne kadar korktuklarını gösteriyor. Ben şerefli bir aileye mensubum. Benim öyle bir yeğenim yok’’ dedi.

    HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’ın Genel Kurul’daki sözleri üzerine Hürriyet’e konuşan Vural, şöyle dedi:

    ''Yalan atıyor. Benim bir yeğenim avukat, biri EPDK’da, diğeri de TMSF’de. Şerefli bir aileye mensubum. Benim ismimi PKK terör örgütüne bulaştırmak, bölücü örgütün Kürtler üzerinde oynadıkları oyunu deşifre etmemizden rahatsız olduklarını gösteriyor. Doğu ve Güneydoğu’da PKK’ya karşı çıkıyoruz, Kürtleri öldürdünüz diyoruz. İnatla PKK bölücü terör örgütüdür, Kürtleri öldürmüştür, emperyalistlerin uşağı olarak Kürtleri öldürdüğünü söylemeye devam edeceğiz. O şahıs hakkında bu yalandan dolayı tazminat davası açacağım.''

    "İç Güvenlik Paketi" tasarısının 6 maddesi daha kabul edildi

    TBMM'de oturma eylemi

    Meclis Genel Kurulu’nda bu kez de mikrofon kırıldı

    İç Güvenlik Paketi'nin en tartışmalı 10 maddesi kabul edildi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow