hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK'dan kaçırılan çocuk açıklaması

    PKKdan kaçırılan çocuk açıklaması
    expand

    PKK, kaçırılan çocuklarla ilgili aililerin Diyarbakır'da yaptığı eylemler üzerine bugün, örgüte yakın internet siteleri aracılığıyla açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Açıklamada, devletin Abdullah Öcalan'ın geliştirdiği demokratik çözüm sürecine olumlu bir cevap vermemesine tutum olarak son dönemde gençlerin PKK saflarına katılımlarının yoğunlaştığı öne sürüldü.

    Açıklamada, "Gönüllü olmaması durumunda zaten bir kişiyi saflarımızda tutmamız mümkün değildir. Bu nedenle şimdiye kadar hiç kimse kaçırılmamıştır, katılan herkes gönüllü ve kendi öz iradesiyle katılmaktadır"  denildi.

    PKK saflarına katılımda yaş sınırı bulunduğu belirtilen açıklamada, yaş sınırına uymayanların geri gönderildiği vurgulandı.

    Demirtaş yarın görüşecek

    Bu arada BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığını iddia ederek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan ailelerle yarın görüşeceği bildirildi.

    Çocuklarının 23 Nisan'da dağa götürüldüğü gerekçesiyle 20 Mayıs'ta iki aile tarafından başlatılan ve her geçen gün yeni ailelerin de destek verdiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki oturma eylemi sürüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çocuklarına kavuşabilmek için 8 gündür eylemlerini sürdüren ailelerin yarın BDP Genel Başkanı Demirtaş ile belediye binasında basına kapalı görüşme yapacağı öğrenildi.

    Oğlu Fırat Aydın Eren'den 34 gündür haber alamadığını belirten baba Selami Eren, AA muhabirine, Selahattin Demirtaş'ın kendisini telefonla arayarak, oturma eylemi yapan ailelerin acısını paylaştığını ifade ettiğini söyledi.

    Eren, Demirtaş'ın kendisinden oturma eylemi yapan ailelere selamını iletmesini istediğini anlatarak, "Sayın Demirtaş, buradaki annelerin ellerinden öptüğünü belirtti. Ayrıca yarın Diyarbakır'a gelerek belediyede bizlerle görüşmek istediğini söyledi. Biz de bundan mutluluk duyacağımızı ifade ettik" dedi.

    Görüşmenin ardından Demirtaş'ın selamını ailelere ilettiğini kaydeden Eren, Demirtaş ile görüşmenin saat 10.00 ile 12.00 arasında basına kapalı gerçekleşeceğini dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow