hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rahşan Ecevit'ten Başbakan Davutoğlu'na cevap

    Rahşan Ecevitten Başbakan Davutoğluna cevap
    expand

    Merve Kavakçı olayını hatırlatıp, "Bulunduğu makam gereği, 'bu kadına haddini bildirin' diyen bir Başbakan'ın bu topraklarda hükmetmesi dolayısıyla, bütün kadınlarımızdan özür diliyorum" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'ten tepki geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merve Kavakçı olayını hatırlatıp isim vermeden Bülent Ecevit'e göndermede bulunmuştu.

    "Biran gözünüzü kapatın ve Eski Türkiye'yi hatırlayın" diyen Davutoğlu isim vermeden Merve Kavakçı olayını hatırlatıp "Hani Milli İradeyle TBMM'ye girmiş olan başörtülü bir hanıma, 'bu kadına haddini bildirin' diyen Eski Türkiye'yi hatırlayın. Allah rahmet eylesin. Biz yine rahmet dileriz, kadınlık onuruyla oynanmış bir kardeşimize, bütün erkekleri tahrik ederek, 'bu kadının haddini bildirin' demişti. Kürsünün önüne erkekler dizilmişti" demişti.

    İsim vermeden sözü yeniden eski başbakan Bülent Ecevit'i getiren Davutoğlu, "Bulunduğu makam gereği, 'bu kadına haddini bildirin' diyen bir Başbakan'ın bu topraklarda hükmetmesi dolayısıyla, bütün kadınlarımızdan özür diliyorum. Bir daha, bu ülkede hiçbir başbakan, hiçbir kadın için böyle bir ifade kullanmayacak" demişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rahşan Ecevit'ten açıklama

    Bugün o sözlere Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'ten cevap geldi.

    Ecevit, "AKP'ni İstanbul Kadın Kolları Kongresi'nde Sayın Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı konuşma sırasında bugün hayatta olmayan eşim Bülent Ecevit adına özür dileme hakkı yoktur" dedi.

    Rahşan Ecevit'in yazılı açıklaması şöyle;  "AKP'nin İstanbul Kadın Kolları Kongresi'nde Sayın Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı konuşma sırasında bugün hayatta olmayan eşim Bülent Ecevit adına özür dileme hakkı yoktur. Eşimin, kadınları örseleme ve/veya incitme kastının kesinlikle olmadığını, inanç özgürlüğü gereği kadınlarımızın taktığı geleneksel başörtüsüne de karşı olmadığını çok iyi bilen Sayın Davutoğlu'nun, yaklaşan seçimlerde, kadınlarımız üzerinden siyasi prim peşinde olduğu görülmektedir. 

    O günkü tartışmada eşimin, konuşmasının önü ve arkasını yok sayarak cımbızla çekilen sözlerinin amacının belli bir ideolojinin simgesi biçimindeki türbanın TBMM Genel Kurulu'na girmesini engellemekti, yoksa inancı gereği takılan baş örtüsüne ve/veya kadınlarımıza karşı söylenmemiştir. Eşimin amacına aykırı bir şekilde bir takım sözlerini, seçim için etik değerlere aykırı kullanan Sayın Davutoğlu'nun; Eşimin, işçi hakları konusunda getirdiği yeniliklerden , devlete alınacak memurlar için hak edenin girebileceği KPSS sistemini getirmesinden (AKP iktidarı bu güzel sistemi aşındırmıştır) ve en önemlisi yolsuzluklara karşı Nereden Buldun Yasası gibi (ki bu yasa AKP iktidarının başlangıcında kaldırılmıştır) güzel uygulamalardan bahsedememesinin takdirini kamuoyuna saygı ile duyururum."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow