hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rekor miktarda metamfetamin ele geçirildi

    Rekor miktarda metamfetamin ele geçirildi
    expand

    Gürbulak Gümrük Kapısı'nda İran plakalı bir TIR'da 46 kilogram 692 gram sentetik uyuşturucu "metamfetamin" ele geçirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürbulak Gümrük Kapısı'nda İran plakalı bir TIR'da 46 kilogram 692 gram sentetik uyuşturucu "metamfetamin" ele geçirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İran'danTürkiye'ye girmek üzere Gürbulak Gümrük Kapısı'na gelen İran plakalı bir TIR,rutin işlemlerden geçtikten X-Ray taramasına yönlendirildi.

    Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından hangara götürülen TIR, dedektör köpekler yardımıyla detaylı şekilde arandı. TIR'da bulunan kompresörlerden birinin içinde kaynakla sabitlenmiş hava tüpünde şeffaf poşetler bulundu. Toplam 46 poşetteki maddenin "metamfetamin" ve "amfetamin"olduğu tespit edildi.

    Toplam 46 kilogram 692 gram ağırlığındaki 5 milyon 603 bin lira değerindeki uyuşturucuya ve uyuşturucu naklinde kullanılan TIR'a el konuldu. İran uyruklu araç sürücüsü tutuklandı.

    Açıklamada, metamfetaminin, bugüne kadar sınır kapılarında tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu belirtildi. En zararlı uyuşturucu türleri arasında yer alan metamfetaminin, Türkiye sınır kapılarında ilk olarak 2009'd agörüldüğü ifade edilen açıklamada, o tarihten bu yana gümrük ekiplerince, toplam 257 kilogram metamfetamin ele geçirildiği kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow