hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reyhanlı'da patlama meydana geldi

    Reyhanlıda patlama meydana geldi
    expand

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırına yakın boş bir arazide büyük bir patlama meydana geldi. Patlamaya Suriye ordusu ile muhalifler arasındaki çatışmada, rejim birliklerinin ateşlediği roket neden oldu. 4. Hudut Bölüğü'nün çok yakınına düşen roket nedeniyle bölüğün ziyaretçi salonunun tavanı çöktü, bina camları kırıldı, bazı askeri araçlar da hasar gördü. Merminin düştüğü yerde 15 metre genişliğinde, yedi metre derinliğinde bir çukur oluştu. Patlama nedeniyle iki kişi hafifi şekilde yaralandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suriye ordusu ile muhalif güçler arasında Türkiye sınırına yakın bölgede devam eden çatışmalarda Reyhanlı'da Cüdeyde Mahallesi yakınına bir roket düştü. Patlama, gece saat 02:43'te meydana geldi.

    İlçe sakinleri panik içinde sokağa döküldü. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçleri inceleme başlattı. Patlamanın meydana geldiği alanda yaklaşık beş metre derinliğinde bir çukur oluştuğu görüldü.

    Patlamanın suriye sınırından atılan top veya havan mermisinden kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

    Hatay Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "patlayıcının düştüğü yerin yakınında bulunan evlerde küçük çaplı maddi hasar meydana gelmiş, iki kişi hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili olarak adli ve idari tahkikat sürdürülmektedir" denildi.

    Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama

    Olaya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan da bir açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar ifade edildi:

    "Suriye Ordusu ile Muhalif Gruplar arasında meydana gelen çatışmalar esnasında, Suriye Ordusu tarafından Muhaliflere yapılan ağır silah atışları esnasında, bir adet roket / füze, Hatay / Reyhanlı ilçesi merkezinin hemen doğusunda yer alan Cüdeyde mahallesi yakınına düşmüştür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olayda herhangi bir can kaybı olmamış, bununla birlikte roket / füzenin patlaması sonucu meydana gelen cam kırıklarından beş vatandaşımızın hafif şekilde yaralandığı bilgisi alınmıştır.

    Söz konusu roket / füzenin düştüğü mevkii, 2'nci Hudut Alayı (Hatay) 2'nci Hudut Taburu (Narlıca) 4'üncü Hudut Bölüğünün (Reyhanlı) 200 metre kadar batısıdır. Bu nedenle, patlama sonucu etrafa yayılan taş ve toprak parçalarının tesiri ile anılan bölüğün ziyaretçi salonunun tavanı çökmüş, bina camları kırılmış, iki askerî aracın kaporta ve karasöründe hasar meydana gelmiştir. Merminin düştüğü yerde 15 metre genişliğinde, yedi metre derinliğinde bir çukur oluştuğu belirtilmiştir

    Angajman kuralları çerçevesinde, Hatay / Yayladağı Dağardı Hudut Karakolunda konuşlu iki adet 155 mm Fırtına Obüsü ile 25 Mart 2015 saat 05.25'te, Suriye'de Rejime ait bir topçu mevziîne atış yapılarak karşılık verilmiştir.

    Gelişmeler dikkatle takip edilmekte olup, topraklarımıza mermi düşmesi durumunda, angajman kuralları çerçevesinde misliyle mukabelede bulunulmasına devam edilecektir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sahte tahliye kararıyla Silivri Cezaevi'nden firar etti

    ''Seni istemiyoruz Bülent Arınç''

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow