hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ricciardone'den Türkiye ile ilgili flaş açıklamalar

    Ricciardoneden Türkiye ile ilgili flaş açıklamalar
    expand

    ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Washington'da katlıdığı bir konferansta, büyükelçilik döneminde 'Türkiye'ye El Nusra'ya yardım etmeyin' uyarısında bulunduklarını ancak Türk hükümeti El Nusra Cephesi ve Ahrar-u Şam militanlarının sınır geçişlerine göz yumduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Atlantik Konseyi'nin düzenlediği konferansta konuşan Ricciardone, kendisine yöneltilen Suriye konusunda Türkiye-ABD ilişkileri içerikli bir soruya verdiği yanıtta, Suriye'deki muhalif gruplardan ABD'nin 2012 yılında terör örgütü listesine aldığı El Nusra Cephesi ve Ahrar-u Şam'a yardım edilmemesi gerektiğini Türk yetkililere ilettiklerini söyledi.

    İşte Obama'nın IŞİD planı

    Ricciardone bu uyarıya karşın Türk hükümetinin söz konusu örgütlerin sınır geçişlerine göz yumduğunu savundu. 

    8 yaşındaki çocuğunu IŞİD'e götürdü!

    Ricciardone, "Türklerle farklı fikirlerde olmayı kabul ettik. Türkiye, Nusra gibi örgütlerle çalıştı. Ama biz bu grupları tanımadık ve çalışmadık" diye konuştu.

    Davutoğlu'ndan çarpıcı iddia

    Türkiye'de 3 yıllık görevi bittikten sonra geçtiğimiz Temmuz ayında emekli olan ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Suriye'de Esad rejimine muhalif grupları renklere göre ayırdıklarını, kırmızı ile işaretlenenleri açık düşmanlar, sarı ile işaretlenenleri ortadakiler, yeşil ile işaretlenen grupları ise güvenilir dostlar olarak nitelediklerini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NATO üyesi ve ABD'nin stratejik ortağı Türkiye'nin sarı grupta yer alan birimleri ikna ederek yeşil grupta yer almalarını sağlayabileceğini düşündüklerini belirten Ricciardone, "Sizin ikna edilebilir olarak gördüğünüz birçok grubu biz limitlerin ötesinde kabul ediyoruz. Onlarla da çalışmamız mümkün değil. Sizin de onlarla çalışmamanız iyi olur. Bu grupların sınırlarınızdan geçmesine de izin vermemeniz gerektiğini düşünüyoruz" dediklerini anlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow