hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rojin, kazada şehit olan koruma polisinin eşi ile görüştü

    Rojin, kazada şehit olan koruma polisinin eşi ile görüştü
    expand

    Diyarbakır'da kendisine koruma görevi yapan 3 polis memurunun trafik kazasında şehit olmasının ardından ilk kez kente gelen sanatçı Rojin, şehit polis memuru Ömer Mercimek'in eşi ile görüştü. Kazadan büyük üzüntü duyduğunu ve yeni yeni kendine geldiğini belirten Rojin, "Bu tabi ki çok büyük bir acı benimle ilgisi olmasa da, beni koruyan memurlar olduğu için büyük bir acı hissediyorum. Büyük bir sarsıntı geçirdim, çok etkilendim" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanatçı Rojin, IŞİD saldırılarından kaçarak Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne yerleştirilen Ezidilerin sorunlarını yerinde görmek ve yardımcı olmak için 16 Ağustos günü uçakla Diyarbakır'a gelip buradan karayoluyla Silopi'ye doğru özel otomobille yola çıktı.

    Daha önce TRT'nin Kürtçe kanalı TRT 6'ya program yaptığı için PKK tarafından tehdit edilen ve kendisine koruma verilen Rojin'e, koruma görevi yapan polis memurları Ahmet Yıldırım, Ömer Mercimek ve Sıtkı Kara, Diyarbakır'a 20 kilometre mesafede trafik kazası geçirdi. kazada 3 polis şehit oldu.

    Diyarakır'da kaza: 3 polis şehit

    Kazanın ardından Diyarbakır'da bugün başlayan Diyarbakır Karpuz Festivali'nde konser vermek için kente gelen Rojin, şehit olan polis memurlarından Ömer Mercimek'in eşi Adalet Mercimek ile polis evinde basına kapalı olarak görüştü.

    Daha sonra Diyarbakır'ın tarihi surlarını gezip, hayranlarıyla fotoğraf çektiren Rojin, "Diyarbakır'da Karpuz Festivali var. Yıllardır Diyarbakır'a gelmedim, inanılmaz özlemişim. Bugün büyük bir buluşma olacak. Bu mutluluk verici. Bütün şarkılarımızı Kobane ve Şengal için söyleyeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O polisler toprağa verildi

    "Büyük bir acı hissedilorum"

    Sanatçı Rojin, kazada hayatını kaybeden polis memurlarının aileleri ile iletişim kurup görüştüklerini belirterek, şunları söyledi: "Ömer Mercimek'in eşi Adalet hanımla görüştük. Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcıları herkes hazır olduğunda görüşme sağlanması istedi. Bizleri görüştürmek için de büyük çaba harcadılar. Bu tabi ki çok büyük bir acı, benimle ilgisi olmasa da, beni koruyan memurlar olduğu için büyük bir acı hissediyorum. Büyük bir sarsıntı geçirdim, çok etkilendim. Arabanın üzerine gittim, koştum ve ne yapacağımı şaşırdım gerçekten.

    Yeni, yeni kendime gelemeye başladım. Tabi ki ailelerle görüşmek en azından konuşmak, sohbet etmek, telefon etmek biraz daha insana kendini iyi hissettiriyor. Diğer iki ailelerle de haberleşip görüşeceğiz. Ben ilkokul öğretmeni ve arkadaşıyla haberleşen bir insanım, beni yakından tanıyan insanlar bilirler. Bunu anlatmaya gerek yok zaten. Kafamda geçen bir çok şey var. Ama bunu bu şekilde aktarmak farklı manalara geleceği için, ben elimden gelen duyarlılığı gösterdim. Sürekli de aramayı da, görüşmeyi de planlıyorum. Elimden bir şey gelirse de yapmaya hazırım."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow