hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağanak yağış İzmir'i vurdu!

    Sağanak yağış İzmiri vurdu
    expand

    Sağanak yağış Ege Bölgesi'ni vurdu. İzmir'de, gece saatlerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kent merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle bazı evin bahçe ve bodrum katlarını su bastı. Su baskınlarına, itfaiye ekipleri müdahale etti.

    Bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla suyu boşaltmaya çalıştı. Yağış, ana cadde ve sokaklarda su birikmesine neden oldu. Sağanak nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.

    Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bugün öğleden sonra rüzgarın etkisini arttıracağını ve yağışların pazar gününe kadar ara ara etkili olacağını bildirdi.

    MARMARİS:
    Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde dün yaklaşık 20 dakika etkili olan sağanak yağmur, çile oldu. Göle dönen kapalı çarşıdan turistler eşlerini ve çocuklarını sırtına alarak çıkabildi. İlçedeki cadde ve sokaklar suyla dolup taştı.

    Bazı karayollarında yumuşayan zeminden yola düşen küçük kaya parçaları ulaşımı aksattı.

    Karacasöğüt Mahallesi'nde sebze seraları ile arı kovanlarının sular altında kaldığı, arıların telef olduğu belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlçede dün saat 16.00 sıralarında başlayan ve 20 dakika süren sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Suyla dolan Marmaris-Turunç, Marmaris-Datça ve Marmaris-İçmeler karayollarında yumuşayan zeminden yola düşen küçük kaya parçaları ulaşımın aksamasına neden oldu.

    Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçeye metrekareye 67 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Ayrıca ilçede 13 maddi hasarlı trafik kazası nedeniyle ana caddelerde trafik akışı durdu.

    BODRUM:
    Bodrum'da dün saat 17.15'te aniden gökyüzünü kaplayan bulutlar gündüzü geceye çevirdi. Orta şiddetteki lodos ile birlikte gelen bulutlar nedeniyle Bodrum Belediyesi zabıta ve itfaiye ekipleri, dere yataklarında ev ve arabaları olan vatandaşları sağanak yağmura karşı uyarmaya başladı.

    Meteoroloji yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, bugün Muğla'nın kıyı ilçelerinde başlayacak yağışların Cumartesi saat 24.00'ten itibaren etkisini iyice arttıracağı belirtildi. Cumartesi günü kuvvetli sağanak, Pazar günü ise gök gürültülü kuvvetli sağanak şeklinde yağış beklenirken, hava sıcaklığının ise gece 7, gündüz saatlerinde ise 16 derece olacağı tahmin ediliyor.

    ÇANAKKALE:
    Çanakkale Boğazı'nda, etkili olan poyraz fırtınası nedeniyle Gelibolu ile Lapseki arasında feribot seferleri yapılamıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akşam saatlerinden itibaren Marmara denizinde etkili olmaya başlayan poyraz fırtınası nedeniyle GESTAŞ firması, Çanakkale Boğazı'ndaki Gelibolu - Lapseki hattındaki feribot seferlerini saat 23.00 itibariyle durdurduğunu duyurdu. Bununu üzerine Gelibolu'dan Lapseki'ye geçecek olan araçlar Çanakkale'ye bir başka geçiş noktası olan Ecebat Feribot İskelesi'ne, Lapseki'den Gelibolu'ya geçecek olan araçlar ise Çanakkale Feribot İskelesine yönlendirildi.

    GESTAŞ firması yetkilileri, Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yapacak olacak sürücüleri seferlerini normal olarak devam ettiği Çanakkale - Ecebat hattına kullanabileceklerini bildirdi. Bu arada sabah saatlerinde poyraz fırtınasının hızını hafifletmesi ile birlikte Gelibolu Lapseki seferlerinin yeniden başlayacağı ifade edildi. Durdurulan seferler nedeniyle hem Gelibolu ve hem de Lapseki iskelelerinde özelikle ağır vasıtalar kuyruk oluşturdu.

    AYDIN:
    Havanın kararmasıyla birlikte kentte aralıklarla sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Yağmurla birlikte etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle, Aydın- İzmir karayolu üzerindeki iki ağaç devrildi. Devrilen ağaçlar nedeniyle kısa bir süre ulaşım aksadı. Trafik polisleri trafiği tek şeritten kontrollü verirken, devrilen ağaçlar Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince yoldan kaldırıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow