hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şahin: "Bu dört kişi Başbakan olabilir"

    Şahin: Bu dört kişi Başbakan olabilir
    expand

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde kimin Başbakan olacağı yönündeki soruyu cevapladı. Şahin, "Başbakan Yardımcısı arkadaşlardan birinin seçime ya da kongreye kadar Başbakanlık yapması mümkündür" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şahin NTV canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Şahin, Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde kimin Başbakan olacağı yönündeki soruyu da cevapladı.

    "Başbakan’ın cumhurbaşkanı adayı olacağı sonucuna varırsak bu istişareler sonucunda Başbakan kim olacak, kongrede genel başkanlığa kim gelecektir. Bu görevlerle ilgili beklentim ve talebim yok" diyen Şahin sözlerine şöyle devam etti:

    "Ancak Başbakanımız, cumhurbaşkanı adayı olursa ve seçilirse Başbakanlığı bırakacak. Bu durumda Başbakan yardımcısı arkadaşlardan birinin seçime ya da kongreye kadar Başbakanlık yapması mümkündür. Bu konunun da cumhurbaşkanlığı kadar önemli diye düşünüyorum.
    Sayın Arınç ‘’Başbakanımız cumhurbaşkanı adayı olursa seçileceğine inanıyorum. Gönlümden geçen de Gül’ün Başbakanlık görevine gelmesidir’’ demişti. Ben de hala aynı hissiyatta olduğumu söylemek isterim. "

    4 Başbakan Yardımcısı var

    Mehmet Ali Şahin'in bu açıklaması sonrasında gözler Başbakan Yardımcılarına çevrildi. Bakanlar Kurulu'nda 4 Başbakan Yardımcısı bulunuyor.

    Bu isimler Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay ve Emrullah İşler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow