hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarayın camisi fotoğraflandı

    Sarayın camisi fotoğraflandı
    expand

    Yüksek maliyetiyle gündeme oturan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ek olarak inşa edilen cami ve kongre salonunun son fotoğrafları yayınlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yargının aksi yöndeki kararlarına rağmen inşa edilen konuta yapılan ek binalar arasında yer alan cami ve kongre salonu inşaatının son durumunu yansıtan fotoğraflar Evrensel gazetesinde yayınlandı. Sarayın yapım işini üstlenen Rönesans firmasından bir yetkiliden alınan bilgiye göre saraya ek olarak at çiftliği, lojman ve sosyal tesis de yapılacak.

    Tamer Arda Erşin'in haberinde yer alan fotoğraflarda camii ve kongre salonunun inşaatının son aşaması gözüküyor. Sarayın temel işini taşeron İKSA firması yaptı. Cami ve kongre merkezi için kaba inşaatı Yeni Özdemir İnşaat ve AVM İnşaat isimli firmalar sürdürüyor. Valter Asansör ise sarayın maliyetiyle gündeme gelen asansörlerini yaptı.

    Sarayın camisi fotoğraflandı
    Kongre salonunun A Blok'u konser verilebilecek hale getirilmeye çalışılıyor.
     
    Erdoğan konser de olsun istedi

    Cami ve kongre salonu büyük oranda tamamlanırken daha önce planda yer almayan at çiftliği de saraya eklenecekler arasında. Edinilen bilgiye göre A ve B blok şeklinde yapılan kongre merkezinin konser de verilebilecek bir yapı olmasını isteyen Erdoğan, mühendislerden ve mimarlardan olumsuz yanıt alınca A blokun yıkılarak yeniden yapılmasını istedi.

    Bunun üzerine ise blokun yıkılmadan konser verilebilecek hale getirilip, getirilmeyeceği yönünde araştırmalar başladı.

    Seçim sonrasında MİT’e bina

    Sarayın yapım ihalesinin tamamını alan Rönesans firması yetkililerinden edinilen bilgiye göre MİT için de yeni bir bina yapılacak. Seçim sonrasına bırakılan binanın yeri için MİT’in Etimesgut’taki arazisi düşünülüyor. Rönesans firması bu binanın da ihalesini almak için çalışmalara başladı.

    Sarayın camisi fotoğraflandı


    20 asansör daha yapılacak

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın asansörlerinin inşasını Valter Asansör firması üstlendi. Edinilen bilgiye göre saraya 20 kişilik 50 adet asansör takıldı. Erdoğan’ın bindiği sırada asansörde bir arıza çıkma ihtimaline karşı bütün asansörler defalarca tek tek denendi. Valter firmasından bir yetkili 50 asansöre ek olarak 20 asansör daha yapılacağı bilgisini verirken, asansörlerin tanesinin 50 bin TL’ye mal olduğu iddia edildi. Daha önce Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi yapılan 63 asansör için KDV hariç 17 milyon 500 bin TL harcandığını, 18 asansör daha yapılacağını iddia etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow