hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sare Davutoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu’na taziyeye gitti

    Sare Davutoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu’na taziyeye gitti
    expand

    Politikacıların sert ve kırıcı tartışmaları kadınları etkilemedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, söz konusu anne acısı olunca kayıtsız kalamadı. Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’na taziye ziyaretinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ediyor. Sare Davutoğlu'nu Selvi Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Hayriye Kocadağ kapıda karşıladı.

    Kocadağ'a "Sizin de başınız sağolsun, Rabbim rahmet eylesin, cennette kavuştursun inşallah" diyen Sare Davutoğlu, daha sonra Selvi Kılıçdaroğlu'na başsağlığı dilemek için eve girdi.

    Burada yarım saat kalan Sare Davutoğlu'na arabasına kadar Selvi Kılıçdaroğlu ile kız kardeşi Hayriye Kocadağ eşlik etti.

    "Acısı yüreğimi yakıyor"

    Selvi Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta annesi Fatma Özdağ’ı kaybetmişti. Özdağ, Tunceli’nin Nazımiye İlçesi'ne bağlı Ayranlı Köyü'nde toprağa verilmişti. Selvi Kılıçdaroğlu, annesini kaybetmenin üzüntüsünü “Acısı yüreğimi yakıyor” sözleriyle tanımlamıştı.

    Annesiz iki kadının dayanışması

    Selvi Kılıçdaroğlu ile Sare Davutoğlu’nun Ankara Yüzüncüyıl’daki taziye buluşması, “Annesiz iki kadının” dayanışmasına sahne oluyor. Sare Davutoğlu, ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisiyken, kardeşinin doğumu sırasında annesini kaybetmişti; Sare Davutoğlu’nun doktorluk mesleğini seçmesinin nedeni de annesini böyle kaybetmesi olduğu söyleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Bana özel emek harcayan birisi''

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aynı zamanda teyzesi olan Fatma Özdağ’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü, “Kayınvalidem bana da özel emek harcamış birisi. Üzgünüm, Allah rahmet eylesin” sözleriyle ifade etmişti.

    ''Acı paylaşmayı bilelim''

    Başbakan Ahmet Davutoğlu ise hükümetinin Alevi Açılımının açıkladığı Tunceli ziyaretinden bir gün sonra, aynı kente defnedilen Fatma Özdağ’ın ölümüne atıfla, “Anne acısını 2 kere yaşamış biri olarak ben bugün de Kılıçdaroğlu’na cevap vermeyeceğim. Siyasi polemikler yapalım ama ahlaki anlamda bir dil tutturalım. Acı paylaşmayı da bilelim” diye konuşmuştu. Annesini 4 yaşındayken kaybeden Ahmet Davutoğlu’nun Sare Davutoğlu ile evliliğinin temellerinde annesizlik üzerinden kurulan bir “Kader birliği” olduğu da vurgulanıyor.

     Gülsüm Elvan, oğlu Berkin Elvan'ın bu görüntülerine dayanamadı

    Cüneyt Özdemir'den Yavuz Bingöl'e tepki

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow