hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sare Davutoğlu'ndan "Fransızca yayın" tavsiyesi

    Sare Davutoğlundan Fransızca yayın tavsiyesi
    expand

    Meridyen Derneği tarafından "Eğitim ve Çok Kültürlülük" temasıyla düzenlenen "4. Meridyen Buluşması" Marriott Otel Asia'da gerçekleştirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Programa, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi, Meridyen Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sare Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

    Sare Davutoğlu programda yaptığı konuşmada karikatür krizine değinerek, "Meridyen'in dernek olarak kurumsallaşmasına da vesile olan ''SonPeygamber.info'', Danimarka'da gerçekleşen, Fransa'dakine benzer bir karikatür krizinden sonra faaliyete geçirildi. Danimarka'da yayımlanan menfi ve maksatlı yayınların, karikatürlerin sonrasında Peygamber efendimizi dünyaya doğru anlatmanın bir yolu olarak düşünüldü. 

    Sadece İslam dünyasına değil Batı dünyasına da sevgi ve merhamet dininin elçisi farklı dillerde tanıtıldı ve tanıtılmaya  devam ediyor. Bugünden geriye bakınca ne kadar da isabetli bir iş, hayırlı bir çizgi başlattığımızı görüyorum. Zira böylesi provokasyonlar karşısında anlamlı cevaplar üretmek açısından çok önemli bir örnek oluşturuyor. Bugün bir kez daha anlıyoruz ki farklı inanç ve kültürler arasındaki bu gerilimler birbirlerini yeterince tanımamaktan ve anlayamamaktan ileri geliyor. Belki değerli Meridyen ailesi şu anda ''SonPeygamber.info''nun öncelikli olarak Fransızcasını da hazırlamayı programlarına alırlar. Bu, Avrupa'da en fazla Müslüman nüfusa sahip olan Fransa için, Fransa'da yaşayanlar için birbirini tanıma, anlama ve birbirine saygı duymayı öğrenme açısından anlamlı bir hizmet olacaktır"  dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Çözüm Süreci, beraberce başarıya ulaşacak"

    Sare Davutoğlu, herkesin farklılıklar içinde ne kadar zengin ve beraberlik içinde ne kadar mutlu olabileceğinin farkına vardığını belirterek, "Geldiğimiz bu nokta, kaybedileni geri kazanmak adına çok önemli bir eşiktir. Yeni Türkiye tam da bunu yapmayı hedefliyor. Hem kendimiz için hem de insanlık için her alanda, her yerde ortak aklı, ortak vicdanı yeniden harekete geçirmek zorundayız" dedi. 

    Çözüm Süreci'nin beraberce başarıya ulaştırılabileceğinin altını çizen Davutoğlu, yetkililerin Kürtlerin yanı sıra çeşitli farklı inanç ve etnik gruptan vatandaşların temsilcileriyle de bir araya geldiğini, beklentilerini dinlediğini, onların yıllardır ihmal edilen sorunlarını çözmek için somut adımlar atıldığını anlattı. Konuşmaların ardından Meridyen Derneği Başkanı Saliha Büyükdeniz tarafından Sare Davutoğlu'na "şükran beratı" sunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    10 yaşındaki kızını diri diri gömerken yakalandı

    Başbakan Davutoğlu'ndan İtalya çıkışı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow