hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savcı Mehmet Selim Kiraz son yolculuğuna uğurlandı

    Savcı Mehmet Selim Kiraz son yolculuğuna uğurlandı
    expand

    Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi adliyede düzenlenen törenin ardından cenaze töreni için Eyüp Sultan Camii'ne getirildi. Savcı Kiraz cenaze töreninin ardından Eyüp Sultan Mezarlığı'nda defnedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine operasyonunda şehit düşen savcı Mehmet Selim Kiraz için  adliyenin C girişinde bulunan avluda cenaze töreni düzenlendi. Tören nedeniyle adliyede yoğun güvenlik önlemleri alındı.

    Şehit savcı böyle uğurlandı

    Törene, Kiraz'ın babası Muhammet Hakkı Kiraz'ın yanı sıra aynı adliyede hakim olarak görev yapan eşi Yasemin Kiraz ve yakınları ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Kenan İpek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

    Hakim, savcı ve avukatların cübbeleriyle yer aldığı tören, adliye personeli ve vatandaşlar tarafından binanın iç kısmındaki balkonlardan ve boşluklardan izlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehit savcı Kiraz’ın çocukları ve yakınları tören esnasında gözyaşlarını tutamadı. Kiraz’ın cenazesi polisler tarafından adliyeye taşındı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalara geçildi.  

    Törende bir konuşma yapan Adalet Bakanı Kenan İpek "Bundan medet umanlar hangi deliğe girerlerse girsinler mutlaka yakalanacaktır. 5 bin yıllık geleneği olan bir devlet 3-5 teröriste göz yumacak değildir" dedi.

    Törenin ardından Kiraz’ın cenazesi, namaz için Eyüp Sultan Camii’ne götürüldü.

    Geniş güvenlik önlemleri alındı

    Sabahın erken saatlerine vatandaşların ve avukatların giriş çıkış yaptığı C blok saat 09.00'dan sonra herkese kapatıldı.

    Öngörünüm, Açıklaması metinde

    Adliye personeli, avukat ve gazeteci de dahil olmak üzere hiç kimse C kapısından adliye binasına alınmadı. Vatandaşlar ve avukatlar adliyeye B ve D bloktan polis ve özel güvenlik kontrolünde giriş çıkış yaptı. Adliyeye giriş yapan herkes üst aramasından geçirildi. Aramaya itiraz eden avukatlarla güvenlik görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adliyenin önünde ve karşısındaki meydanda ise çok sayıda TOMA, zırhlı araç, belediye otobüsleri, bekletildi.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tören alanında dev Türk bayrağı asıldı.

    Savcı Mehmet Selim Kiraz son yolculuğuna uğurlandı

    Kiraz'ın cenazesi Eyüp Sultan Mezarlığı'nda defnedildi

    İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Sultan Camisi'ne getirildi. Buradaki cenaze törenine Başbakan Davutoğlu da katıldı.

    Cenazenin polis korteji eşliğinde camiye getirilişi sırasında polis araçları siren çaldı. Şehit savcı Kiraz'ın hakim, savcı ve avukat arkadaşları da cenazeye katılmak üzere camiye geldi. Bazı hakim ve savcıların üzerinde cübbelerinin olduğu görüldü.

    Şehit Savcı Kiraz'ın eşi Yasemin Kiraz ve babası Muhammet Hakkı Kiraz, avluda taziyeleri kabul etti. Kiraz'ın yakınlarının çok üzgün olduğu ve gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

    Kiraz'ın cenazesinin başında Kur'an-ı Kerim okundu. Tüm girişlerinde güvenlik kordonu oluşturulan camiye gelen vatandaşlar ile basın mensupları, kontrolden geçirilerek avluya alındı.

    Polislerin, caminin minarelerinden alanı gözlediği görüldü. Alanda çok sayıda polis görev yaparken, sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran kıldırdı. Namazın ardından Mehmet Selim Kiraz'ın cenazesi, Eyüp Sultan Mezarlığı'da toprağa verildi.

    Ankara Adliyesi önünde açıklama

    Bazı hukuk örgütleri, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın terör saldırısı sonucunda şehit edilmesini Ankara Adliyesi önünde kınadı.

    Saldırı nedeniyle yapılan basın açıklamasına, Hukuk ve Değişim Derneği, Hukukçular Birliği Vakfı, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER), Adalet Gönüllüleri Derneği (Adalet-Der), Hukuk ve Demokrasi Kurumu Derneği, Tüm Hukukçular Derneği ve Hukuk-Der üyesi avukatlar cübbeleriyle katıldı.

    HUDER Genel Başkan Yardımcısı Münibe Anber Aday, grup adına yaptığı açıklamada, Savcı Kiraz'a yönelik terör saldırısını nefretle kınadıklarını, lanetlediklerini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir Adliyesi'nde tören

    İstanbul Adliyesinde dün şehit edilen Savcı Mehmet Emin Kiraz için İzmir Adliyesinde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Emin Atik burada yaptığı konuşmada, Kiraz'ın 31 Mart'ta uğradığı saldırıda şehit olduğunu, adalet camiasının her mensubunun şehidine ağladığını belirtti. Görevi başındayken şehit olan meslektaşlarının kutsal emanetine, aynı kararlılıkla tüm yargı camiasında hukuk kuralları içerisinde sahip çıkacağını dile getiren Atik, "Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet, emellerine asla kavuşumayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. İnsanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kargaşa ortamının önündeki en büyük engel her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Bu tarz saldırılar hiçbirimizi çıktığımız yoldan alıkoyamayacak ve yıldıramayacaktır" dedi.

    Yargıtay üyeleri, hakimler ve savcılar saldırıyı protesto etti

    Yargıtay üyeleri, tetkik hakimleri, savcılar ve Yargıtay personeli, İstanbul Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesini protesto etti. Yargıtay üyeleri cübbeleriyle Yargıtay Başkanlığı protokol kapısı önünde toplandı.

    Yakalarına şehit Savcı Kiraz'ın fotoğrafını takan üyeler, tetkik hakimler, savcılar ve Yargıtay personeli, Kiraz için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

    Yargıtay Birinci Başkanvekili Seyit Çavdar, burada yaptığı açıklamada, dün yaşanan menfur saldırıyla Türk yargısının en acı gününü yaşadığını söyledi. Cumhuriyet Savcısı merhum Mehmet Selim Kiraz'ın görevini yaptığı sırada şehit edildiğini hatırlatan Çavdar, şöyle konuştu: "Bu hain eylem aslında Cumhuriyetin temel ilkelerine, ülkenin birlik ve bütünlüğüne yönelik bir saldırıdır. Yaşanan vahim olay, tarihimizde bir kara leke olmanın ötesinde, herkesin ve her kesimin daha duyarlı davranmasını gerektirecek acı bir örnektir.

    Savcı Mehmet Selim Kiraz son yolculuğuna uğurlandı

     

    Sosyal medyada savcı Mehmet Selim Kiraz anılıyor

    Savcı Mehmet Selim Kiraz kimdir?

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow