hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savcı Öz, gazeteci Şener'e tazminat davası açtı

    Savcı Öz, gazeteci Şenere tazminat davası açtı
    expand

    Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, bir köşe yazısında "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği" gerekçesiyle gazeteci Nedim Şener ve Doğan Gazetecilik AŞ'den 30 bin lira istemiyle manevi tazminat davası açtı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcı Öz avukatı aracılığıyla şikayet dilekçesini, Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sundu.

    Dilekçede, Posta gazetesi yazarı Nedim Şener'in, 25 Eylül tarihli yazısında "hukuka tecavüz eden savcı" ve "utanmasını bilmeyen savcı" ifadeleriyle Öz'ün kişilik haklarına ağır saldırıda bulunduğu kaydedildi.

    Zekeriya Öz'ün bir yargı görevlisi olduğu hatırlatılan dilekçede, şu ifadelere yer verildi: "Müvekkilim Zekeriya Öz'ün güvenilirliği, mesleksel açıdan bir nevi sermayesidir. Dava konusu içerikte müvekkilimizden küçültücü, itibarı zedeleyici ve alay edici şekilde bahsedilmiştir. Açık bir şekilde bu ifadeler kamuoyunu yanıltmış, müvekkilimizin şeref, haysiyet, itibar ve onuruna saldırıda bulunulmuştur. Tüm bu sebeplerle davalıların saldırıları oldukça şiddetlidir ve müvekkilimizin manevi kişiliği çok ağır yaralar almıştır. Davalı Nedim Şener, ağır hakaret içerikli yazısını sosyal medya üzerinden paylaşarak, daha fazla kişiye ulaşmasını sağlamıştır. Bu da müvekkilimizin manevi ızdırabının artmasına neden olmuştur."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dava konusu yayınlarla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen dilekçede, basın ve ifade özgürlüğünün, özgür şekilde kişilere saldırmak, hakaret etmek, kamuoyunda husumet doğuracak şekilde iftira atmak anlamına gelmediği aktarıldı.

    Dilekçede, savcı Zekeriya Öz'ün gazeteci Nedim Şener ile Doğan Gazetecilik AŞ'den 30 bin liralık manevi tazminat talep ettiği bildirildi.

    Davanın duruşması önümüzdeki günlerde Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow