hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savcı, Sedef Kabaş'ı yeniden ifadeye çağırdı

    Savcı, Sedef Kabaşı yeniden ifadeye çağırdı
    expand

    Gazeteci ve program yapımcısı Sedef Kabaş, attığı bir tweet nedeniyle gözaltına alınması sırasında "Görevli polislere mukavemet ve hakaret ettiği" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye gelerek ifade verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter üzerinden attığı "Bu adamı asla unutmayın, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı" mesajı nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında geçen hafta adliyeye gelerek ifade veren gazeteci ve program yapımcısı Sedef Kabaş, bugün ikinci kez Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.
     
    "Polis memurlarına mukavemet ve hakaret" iddiası

    Adliyeye saat 16.00 sıralarında avukatı Vildan Yirmibeşoğlu ile birlikte gelen Sedef Kabaş, gözaltına alındığı sırada görevli polislere mukavemet ve hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit'e yaklaşık yarım saat ifade verdi.

    "Polislerin hiçbiri benden şikayetçi olmadığını iletmiş"

    İfadesinin ardından adliyenin C kapısı önünde basın mensuplarına açıklama yapan Sedef Kabaş, "Açıkçası sabah kapınızın önünde polisleri görünce, haliyle bir vatandaş olarak şaşırıyorsunuz. Zira yaptığınız herhangi bir suç, herhangi bir yanlış yok. Kaldı ki polisler sivil kıyafetle geldikleri için polis olup olmadığını da anlayamıyorsunuz. Dolayısıyla, önce kapıda aramızda tartışmalar oldu. 'Siz kimsiniz, niçin geldiniz' gibi... Ardından, arama emrini gördükten sonra kendilerini içeriye davet ettim, çay ikram ettim. 'İstediğiniz gibi evde arama yapabilirsiniz' dedim. Tabii tutulan bu tutanağa istinaden bugün polislerimiz gelip sayın savcı beye ifade verdiler. Savcı bey benden şikayetçi olup olmadıklarını sormuş polislere. Polislerin hiçbiri benden şikayetçi olmadığını iletmiş. Ben de akşam üstü savcı beyin huzuruna çıktım, ifademi verdim. Söylediğim gibi, herhangi bir mukavemet ve karşı koyma yok. Ama başta tabii polis olup olmadıklarını anlamaya çalışma, biraz da şaşırma vardı. Benim de polislerimizden herhangi bir şikayetim olmadı. Karşılıklı bir anlamda helalleştik" diye konuştu.

    "Türk polisi misiniz?"

    Muhabirin, "Polislerle aranızda sözlü tartışmanın dışında fiziki müdahale oldu mu?" sorusuna Kabaş, "Kesinlikle söz konusu değil. 'Sadece 'Kimsiniz, nesiniz, Türk polisi misiniz?' gibi sabah saatlerinin şaşkınlığı ve tedirginliği içinde bir diyalog geçti aramızda. Hepsi bundan ibaret" ifadelerini kullandı. Kabaş, açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.

    Olayın geçmişi

    Sedef Kabaş'ın, 30 Aralık 2014 tarihinde attığı "Bu adamı asla unutmayın, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı..." şeklindeki tweet nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve Kabaş gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

    Soruşturmayı yürüten Basın Suçları Bürosu Savcısı Vedat Yiğit tarafından "Terörle mücadele eden kamu görevlilerini hedef gösterme" ve "Tehdit" suçlamalarından ifadesi alınan Kabaş, sadece "tehdit" suçlamasından "adli kontrol tedbiri uygulanması" talebiyle mahkemeye sevk edilirken, nöbetçi mahkeme Kabaş'ı adli kontrole gerek duymadan serbest bırakmıştı.

    Kabaş'ın, ifadesinde, "Benim yazmış olduğum tweette tehdit ve hakaret içeren sözcükler yoktur" dediği öğrenilmişti.

    Twitter’dan duyurdu

    İfadeye çağrılmasını Twitter’dan duyuran Sedef Kabaş, “Savcı bey, yeniden ifadeye çağırdı. İstanbul Adliye Sarayı mekanım oldu. Hayırlısı...” dedi.

    Sedef Kabaş: ''O tweetimin arkasındayım, korkmuyorum''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow